Total Pageviews

Tuesday, August 24, 2010

Rukkilillemängud Valgas

Täna algavad Valgas Rukkilillemängud. Terve nädala marineerisin end kohaleminekuküsimuses, mis lahenes lõpuks ikkagi selliselt, et jõudsime napilt Mäosse (Kuimetsa - Mäo - 53 km) ja sealt edasi läksid poisid bussi peale. Markus läks ka, nii et igav bussis olla ei tohiks. Ise otsustasin seekord siiski koju tagasi sõita, et hoidistamisega jätkata.

Harjumatult vihmaseks on keeranud, mitte nurisemise pärast, aga lihtsalt harjumatu.
Robi jookseb täna 100 meetrit ja hüppab kaugust, homme, kui käsi lubab, siis lennutab oda ka. Käega juhtus nimelt selline lugu, et selle varrele jäävad tõenäoliselt kogu eluks märgid ühe koera hammastest.

Mitte selle väikese hammastest siin kõrval, see on meie oma Snuupi, vaid ühe kurja koera omadest, kes elab Kosel. Robi läks aeda, mille väraval oli silt "Kuri koer", aga kuna ta loeb nii vähe (ainult spordiuudiseid) ega suuda seega loetu tähendusest alati aru saada, siis ei pannud ta silti miskikski ja tulemusena peab ema puretud kätt ravitsema. Hea, et niigi läks, et hullemini viga ei saanud. Kodus lubas käsi eile kivi loopida küll.

Vaatasin, et ajakava kohaselt peaks hakkama tema 100 m eeljooksud 14.30 ja kaugus kella kolme ajal. Eks näis kuidas läheb ja kas Valgas ka sajab.
Tõenäoliselt pean veel ühe ülekande tegema, sest kuigi klubi lubas osalustasu maksta (loodan, et seal sees on ka kohapealne toitlustamine), jääb sellest üksi väheks ja sõidukulud tuleb ikka osalejal endal ehk siis emal kanda.

Hakkan nüüd tomateid koorima ja ootama, kuidas Valgas läheb. Oleks, et ilma peab :).

Kell 17.45 - Nüüd peaks juba isegi 100 m finaal läbi olema, kaugusest rääkimata, aga tulemustest pole veel õrna aimugi. Kuna tegemist vist sellise noorte nurgataguse mõõduvõtmisega, siis ühestki kanalist ka infot ei anta. Ja tegelikult mis sest rääkida, isegi Eestikate kohta jagatakse teavet näpuotsaga. Sellest kirjutatakse suurte tähtedega, et spordis pole noorte pealekasvu, aga sellest, kui noored spordis midagi teevad, sellest ei kirjuta keegi. Mind näiteks küll üllatas selle aasta 10-võistluse B-klassi Eesti meistri tulemus Rakveres. Taavi Tšernjavski tubli saavutust oleks võinud ju Raja tulemuste järel ära mainida vähemalt. Ma igatahes ootasin, et seda tehtaks.

Kell 18.07 sain kõne Valgamaalt. Ilma kohta unustasin küsida, aga tulemuste kohta tean kirja panna, et kauguse pikkuseks mõõdeti taganttuule toel 6.97. Hüppamise käigus oli väänanud veidi hüppeliigest, seega lonkas (Robi väljend) 100m läbi ajaga 11.35, võideldes lisaks vastutuulega, mille kiirus oli üle ühe meetri. Saadud näitajatega tuli kaks korda ronida poodiumi kõrgeimale astmele. Medaleid tuleb rohkem kui Vändrast saelaudu...
Lubas homme ikka oda ka proovida oma puretud käe ja väänatud jala kiuste, eks näis..

No comments:

Post a Comment