Total Pageviews

Saturday, January 8, 2011

8.-9. jaanuar, Baltikad Lasnamäel – esimene päev

Otse teadetevahendamisest, nagu te juba ehk aru olete saanud, ei tulnud midagi välja, aga kogu päeva kokkuvõte on siiski olemas. Palun:

Robi fännid on kohal. Rahvast ülemäära palju ei ole, tegelikult on publikut üsna hõredalt, aga see polegi hetkel nii tähtis, oluline on hoopis, et meie jõudsime õigel ajal. A klassi noormehed jooksid just äsja. Kuigi tegemist on maavõistlustega eestlaste, lätlaste ja leedukate vahel, jälgin seejuures hoolega A klassis Taavi Tsernjavski sooritusi, esimese jooksu, 60 m, ta võitiski ajaga 7.54.

Tegin tänaseks väheke eeltööd, mis seisnes selles, et vaatasin üle varasemad baltikate ja eestikate tulemused seitsmevõistluses, panin Robi viimased paremad tulemused A-klassis ja Taavi Saare paremad tulemused juuniorites endale kirja, et oleks põnevam võistlusi jälgida. Nüüd ongi hea märkida, et Robi eelmise aasta tulemus 60 m jooksus oli 7,23.

Äsja lõppes A klassi teine jooks, kus Eesti poiss Joosep Lohur, võitis oma jooksu ajaga 7,35! – algus on eestlastele hea :).

Juuniorite võistkonnas teevad kaasa Kristjan Jäärats, Veiko Aunapuu, Taavi Saar ja Karl Robert Saluri. Jäärats ja Aunapuu lõpetasid just esimese jooksu, mille võitis leedukas. Aunapuu kaotas talle ühe sajandikuga, ajaga 7,33.

Ja Robi jooks algab nüüd! Robi oleks nagu üksi jooksnud, aeg 7,11!!, Taavi Saar teine, ajaga 7,37! Eestlased panid kokkuvõttes esimese ala pika puuga. Lahe!

TEINE ALA - kaugushüpe

Taavi Saare esimene hüpe kauguses 6.57, millega ta läheb küll hetkel juhtima, aga kindlasti tahaks ta paremat.

A klassis sai Tsernjavski kirja 6.38 ja Lohur 6.37.

Oma esimesele hüppele läheb Robi. … uhh, vaatasin hoolega, kumb lipp kerkib, sest tundus, et varastas, aga õnneks mitte. Tulemus 6.73 ja läheb hetkel ise Saare ees juhtima.

Kahju kohe, et ei saa vahetuid tulemusi teieni tuua, aga asja uuritakse, nimelt täna siin linnawifi ei tööta millegipärast. Õnneks on siin olnud äärmiselt abivalmis inimesed, kelle abiga ehk saan varsti kõik kirjapandu ka teile edastada.

Reinis Kregers Lätist hüppas nüüd Robi tulemuse üle ja sai kirja 6.78.

Loodan, et Kata võtab oma tänast fotograafi tööd tõsiselt ja jäädvustab ajaloo jaoks kõik olulisemad hetked :). Oma wifi otsimise pärast pole saanudki temaga õieti suhelda.

Ohhooo, üks võõramaalane, nimega Stanelis hüppas praegu 6.96!

Saar sai teisel katsel kirja 6.62. Ta tahaks kindlasti paremat.

Robi teise katse tulemus 6,66 pani mehe hetkeks põrandat põrnitsema. Kaukis läks õpetussõnu jagama, saab näha, kas või kui palju see kolmandal katsel aitab. Tuletan siinkohal meelde, et viimasel ajal muret teinud põlvevalu oli just selleks põhjuseks, miks üldse baltikatel osalemine viimasele hetkele jäi. Nüüd ongi kõige olulisem, et see hüppamine põlvele pahasti ei mõjuks.

Võõramaalased parandavad järjest oma kauguse tulemusi, loodan, et meie omad suudavad seda ka. Jäärats juba suutiski, sai tulemuseks 6,43.

Taavi kolmas katse tundus tribüünidelt vaadates küll ilus, aga tulemus ei paranenud :(.

Robi läheb viimasele katsele…. Hoidsin vahepeal hinge kinni ja oli põhjust, tulemust tuli juurde!!! – kaugus 6.91.ja see on juba hea. Kahe ala järel punkte kokku 1636. Juhib.

Eelmise aasta parim kaugushüppe tulemus seitsmevõistluse sees oli tal 6.58. On arenenud küll.

KOLMAS ALA – kuulitõuge

Taavi Saar on oma esimesel katsel ja laseb kuulil lennata üle käe. Tulemus 11,89 on kaugel tema parimast tulemusest, teine katse ebaõnnestub. Kolmas katse tuleb teha, mis teha annab. See hetk on nüüd käes. Ja tulemus paraneb – 13,26, mis jääb parimaks.

Robi katse – 12,78. Varasematega võrrelda ei saa, kuna esimest hooaega lennutab ta 6 kilost raudkera. Robi teine katse 13.28. Nägu oli küll tõugates valus. Ropendab seal all. Viimasel katsel läks kuul lendu kõrvalt vaadates mängleva kergusega ja tulemuseks 13,66, mis jääbki temal parimana kirja.

Välismaalaste parimad katsed on siin juba üle 14 meetri, parim 14.25 Reinis Kregersi nimel praegu, aga kohe tõukas üks mees 14,79!

Kritjan Jäärats tõukas parimana 12.28, eestlaste neljas mees Aunap 13.02.

Kuulitõuke järjestuses jäi Robi neljandaks, seitsmevõistluse üldjärjestuses veel juhib, aga mitte pikalt, punkte praegu 2343, teise koha omanikul on kolme ala järel punkte 2304, ei saanud nimest aru, tegemist välismaalasega.

NELJAS ALA – kõrgushüpe

Robi alustab siin algkõrguselt 1.65, Taavi Saar valis algkõrguseks 1.80. varsti saab näha, millega see kõik lõpeb. Kõrgus on Robi achilleuse kand ;).

A klassi noormehed on end juba soojaks hüpanud,Taavi Tsernjavski ületas 1.71, mis jäigi enamike eestlaste kõrguse laeks A-klassis, välja arvatud Danilevski, kes üritab juba kõrgust 1.77, aga see ei õnnestunud ja kirja jääb eestlastest parimana A klassis kõrguses 1.74.

Üks A klassi leedukas teeb kõrguses trikke, on üksi hüppama jäänud ja üritas nüüd juba 1.95-st jagu saada, aga õnnetuseks hüppas latti hoidvasse teibasse. Viga ei saanud. Proovib uuesti, kuid ajab lati maha ja seda ka kolmandal korral. 1.92 jäi leedukale kirja ja on A-klassi liider, teine koht avapäeva järel Tsernjavski ja kolmas Lohur.

Robi läheb hüppama ja esimene katse kõrgusel 1.65 varuga üle :).

Aunapuu sai esimese katse 1.68 üle, Robi ei saanud. Läheb kohe teisele katsele. Uhhhh, sai ilusti üle.

Uus kõrgus 1.71, jälle Robi kord ja hüpe raginaga latti. Aunapuu sai selle kõrguse üle. Robi teine katse – latt värises pikalt, aga üle!

Robi esimene katse kõrgusel 1.74 – ilusti üle!

Aunapuu kõrguseks jäi 1.71.

Kõrgus nüüd 1.77 – Robi esimene katse kandadega maha. Tuleb uuesti proovida. Ei õnnestunud seegi. Kas suudab end viimaseks katseks kokku võtta. Hoian pöialt! Täis napikas! Latti nagu poleks puutunud, aga ikka sadas see maha. Nii ütles ka kommentaator, et siin oli ebaõnn, aga nii õnn kui ka ebaõnn käivadki spordiga kaasas ja lisavad sellele põnevust. Robi kõrguseks jäi 1.74.

Taavi Saar ja Kritjan Jäärats alustavad nüüd, mil latt kergitatakse kõrgusele 1.80. Ja Jäärats saab sellest mängleva kergusega üle. Saar tõmbab lati oma esimesel katsel jalgadega maha. Teine katse samuti ebaõnnestub. Nüüd on küll kole lugu. Kõik on nüüd pandud ühele, sellele viimasele katsele ja sellest lendab ta küll varuga üle! Jumal tänatud!

Kõrgus 1.83 Saar esimesel katsel üle, Jäärats samuti.

1.86 – Jäärats esimesel katsel üle, Saar samuti.
1.89 – Jäärats esimesel katsel üle, Saar teisel katsel.
1.92 – Jäärats teisel katsel, Saare võistlus läbi, kõrguse tulemuseks jääb 1.89.
1.95 – Jäärats üle esimesel katsel

Hüppama on jäänud üks eestlane, üks lätlane – Reinis Kregers ja üks leedukas – Arnoldas Stanelis.

Kõrgus nüüd 1.98. Esimesel katsel kõik ebaõnnestusid, Jäärats sai teisel katsel üle :), lätlane samuti, leedukas rohkem ei saanud.

Kõrgusel 2.01 jätkub nn kilusõda Eesti-Läti vahel. Esimesed katsed ebaõnnestusid, Jäärats teisel katsel üle, Kregers samuti.

2.04 latil – Jäärats sellest enam üle ei saanud, aga isikliku tulemuse viimine kõrgusele 2.01 on ju ka väga, väga hea! Usun ta jäi rahule. Kregers ka sellest enam üle ei saanud.

Esimese päeva kokkuvõttes

Juhib Rainis Kregers punktidega 3083,

Teine Arnoldas Stanelis Leedust 3062 punktiga ,

Robil (Karl Robert Saluri) punkte 2921, millega ta jääb avapäeva järel kolmandaks,

Neljandana 2868 punkti Taavi Saarel

ja viies Kristjan Jäärats 2854

Kõikide esimese päeva tulemustega saate tutvuda kergejõustikuliidu kodulehel

No comments:

Post a Comment