Total Pageviews

Thursday, May 26, 2011

Heitjate seeriavõistlusest ja muust

Audentese staadionil on praegu käimas noorte heitjate seeriavõistlus, mis tähendab, et B, A ja juuniorite klassi noored teevad kõik, et ketas, kuul või oda endast võimalikult kaugemale lükata.


Robi ütles eile, et ta üritab ka, proovib rammu oda ja kettaga. Ütles sedagi, et jalad on ikka veel nädalavahetuse võistlemisest veidi valusad ja et õlas on samuti mingi jama. Lootis et magab kõik valud tänaseks enda seest välja, aga võta näpust - oda jättis vahele, ei läinud valutava õlaga riskima. Ketta, mis peaks ajakava kohaselt algama kell 17.00, lubas siiski lendu saata. Mulle see sobib :), sest kella viieks saan juba isegi kohale minna, et vaadata, kui kaugele ta lendab või kas üldse lendab.


Laupäeval lubas Robi Tartusse Kuldliigale minna, õnneks ainult vaatama ja pöialt hoidma. Ma hoian siis kodus pöialt näiteks Meelisele, kes, nagu ma aru olen saanud, läheb kaugust proovima. Hoian pöialt, et ta oma ihaldatud 7.41 juba ära hüppaks. Ükskord ta teeb seda nii-kui-nii!


Õhtul siis juba info ka Robi tänase ketta kohta, et oleks teada, kas lendas või kuhu lendas.

Kell on 20.00, mis tähendab, et aeg on üsna õhtus, aga tulemust ei ole. Käisin ise kohapeal, ei olnud tore. Tuul oli kohutav, võistlejaid ehk siis ketta lennutajaid oli üüber-palju: päris väikestest veidi suuremateni ja kettad lendasid nagu konveieril. Kaks ringi suutsin ära vaadata, siis lasin jalga. Tulemusi teada ei saanud, sest iga lennu järel pandi märk maha, mida parema katse korral edasi nihutati ja nagu ma aru sain, mõõdeti lõpuks kõikide parim tulemus ära. Helistasin veidi aega tagasi Robile ja ütles, et ei tea ise ka palju heitis, sest temagi ei jaksanud tulemusi tuules ära oodata. Arvas, et isiklikku ei parandanud, et jäi kuskile 38 meetri juurde. Mulle tundus küll. et ketas lendas kaugele, aga tegelikult oli sellest võimatu aru saada, sest tuulega lendasid ära isegi maha märgitud meetrite märgid :).

Tore oli näha Maicelit üle hulga aja võistlemas. Tegelikult nad seal Maiceli säästude eest üldse oma ketast lennutada said. Nimelt selgus kohapeal, et üks heide maksab ühe euro :D. Mõlemad tegid kolm heidet, kokku kuus euri. Võib-olla oli muidugi kogu heitjate päeva tasu 3 euri, mille eest oleks saanud end proovile panna nii oda, ketta kui ka kuuliga, aga igatahes selgus see maksmise värk alles kohapeal ja Robi jaoks kujunes heite hinnaks just 1 euro.


Võistluste tulemused on nüüd üleval Kergejõustikuliidu kodulehel, Robi seekord tõesti ei hiilanud, tulemuseks jäi 36.90.

No comments:

Post a Comment