Total Pageviews

Sunday, July 10, 2011

Eesti sportlased kergejõustiku Euroopa juunioride meistrivõistlustel

Eesti juuniorite koondis 2011 oma esimesel kokkusaamisel möödunud sügisel

Paljud tuttavad ja sõbrad on tundnud huvi, et kes Eesti noortest sportlastest üldse juuniorite EMil kaasa teevad, kellele peale Robi veel võiks Kadriorgu pöialt hoidma tulla. Tahaks kutsuda pöialt hoidma muidugi kõigile meie omadele, aga kes need meie omad on?

Kergejõustikuliit on öelnud, et korraldajatena võime välja panna 25-30 sportlast, samas on meediast head ülevaadet meie parimate kohta tõesti raske leida, sest ega noorte sportlaste tutvustamisega palju vaeva pole nähtud. Tegin Robi abiga väikese eeltöö ära, kasutades lisaks Euroopa juuniorite ja Eesti juuniorite hooaja edetabeleid.

Euroopa noorte edetabelist leidsin kolme Eesti noormehe tulemused:

400m tõkkejooksus on Rasmus Mägi ajaga 51,17 neljandal kohal. Tema poolt väljajoostud aeg on ühtlasi ka Eesti juuniorite rekord. 400m tõkkejooksude parim on käimasoleval hooajal olnud sakslane Varg Königsmark ajaga 50,24

9. kohal on edetabelis Karl Robert Saluri kümnevõistluse punktisummaga 7249. Euroopa parim sel alal on Kevin Mayer Prantsusmaalt, kes on Robi sõnul meeste vahenditega teinud juba 7992 punkti. Sakslane Johannes Hock on saanud juuniorite vahenditega kokku 7846 punkti.

15. kohalt kaugushüppajate hulgast leidsin Meelis Siimsoni tulemusega 7.62. Tegemist taas Eesti juuniorite rekordiga. Euroopas on pikima hüppe sel hooajal teinud ukrainlane Vadym Adamtsuk - 7.95

Euroopa edetabelis pole küll kirjas, aga oma selle hooaja kaugushüppe tulemusega 7.46 mahub kolmekümne parema hulka ka Rasmus Rooks, kellelt on oodata head esinemist lisaks 100m jooksus, eestikatel võitis ta selle ala 10,68-ga. Kauguse jättis ta eestikatel kannavalu tõttu pooleli, lootes, et saab jala Euroopa võistlusteks korda. Ma loodan ka.

Kuigi Euroopa juuniorite edetabelis rohkem Eesti meessportlasi pole, on lootustandvaid noori veel. Võtame või Ragnar Kraavi, kes täitis eestikatel kettaheites EMi normi tulemusega 53.46 ja on selle tulemusega kindlasti arvestatav konkurent juuniorite EM-il.

Anri Mulin esindab meid tõenäoliselt teivashüppes, kus tal seni parima tulemusena kirjas 4.82

Markus Ellisaart võiks oodata 200m starti, tema aeg sel distantsil 21,89.

Daniil Sigejev on kolmikhüppes sel aastal hüpanud 14,93, ehk võib temagagi EMil kohtuda.

Odas võiks väljakule oodata kas Priit Sihverit, kelle pikim odakaar 61,80 või Indrek Reisbergi, senine tulemus 60.61. Usutavasti teeb EKJL täpsema otsuse juba lähipäevadel.

Neidudest on Euroopa edetabelis seni parimal kohal Liina Laasmaa, kes on heitnud oda 57.82 ja asub sellega Euroopas kolmandal positsioonil. Sama tulemus on ühtlasi Eesti juuniorite rekord. Esimest kohta hoiab Euroopas sel alal lätlanna Lina Müze - 60.64

Kaia Soosaar asetub Euroopa edetabelis 16. kohale oma Kohilas hüpatud kaugushüppe tulemusega 6.17. Selle ala parim on hooajal olnud sakslanna Lena Malkus, kel kirjas 6.70.

Ellina Anissimova lennutas vasarat viimastel Eesti meistrivõistlustel 58.63, mis annab talle juuniorite Euroopa edetabelis 20. koha. Anna Skydan Ukrainast on saanud kirja parimana 67.56.

Suur lootus on meie jaoks kindlasti ka Kätlin Tõllasson, kes on heitnud ketast 48.91 ja on sellega edetabelis 21. kohal . Parim on sel alal sakslanna Anna Rüh, kes on saanud kirja 59.97

Elerin Haas kõrgushüppes on tulemusega 1.79 Euroopa edetabelis 29. – 33. kohal. Hooaja parim tulemus on venelanna Maria Kutsina käes, kes on hüpanud 1.94.

Euroopa edetabeli 13. kohalt leiab noorukese teivashüppaja Reena Kolli tulemusega 4.12, aga Robi ütles, et juuniorite EMile tal sellegi poolest veel asja ei ole. Lihtsalt vara veel, ta nõnda noor alles.

Grete Šadeikot, kellele on pandud suuri lootusi EMil, selle aasta edetabelist ei leia ja tõenäoliselt ei leia me teda ka võistlejate hulgast, sest olen kuulnud, et põlvevigastus pole paranenud nii jõuliselt, et lubaks täiega EMil kaasa teha ja vähem kui täiega pole ju mõtet. Vähemalt Grete jaoks mitte. Kindlasti muudab tema eemalejäämine selle võistluse Eesti spordisõprade jaoks lahjemaks, kuid tervis ennekõike.

Robi pakkus, et neidudest võiks areenil olla veel Kristel Metsla, kes on kolmikhüppes kirja saanud 12,55.
Andra Viidikas on jooksnud 400m tõkkeid 62,86 ja Helin Meier 400m ajaga 57,38.

Loodan, et see väike ülevaade aitab teil teha otsust võistluste pääsme lunastamise kasuks. Kohtumispaik on sel juhul 21.-24. juulil Kadrioru staadionil.

No comments:

Post a Comment