Total Pageviews

Thursday, July 21, 2011

Juunioride EMi esimene päev

Oi, oi, oi, just äsja oli 100m jooks, kus stardis oli ka meie mees Rasmus Rooks. Oli oi kui tugev jooks, joosti välja aeg 10,12, aga Rasmus tõmbas vist jooksus ära tagareie ja katkestas. Karm vaatepilt oli. Kes teleka ees, need vahest nägid. Tõenäoliselt lõppes sellega tema jaoks ka veel algamata kaugushüpe. Tahaks sellistel hetkedel kohe nutta või lihtsalt palju kurje sõnu korraga endast välja lasta. Mihkel Mardna kinnitas, et Rasmus vigastas reie kakspea lihast. Tegemist oli vana probleemiga, mis nii ebameeldival hetkel uuesti avaldus. Kahju.

Kaugus on tegelikult samuti alanud, ootan Meelise esimest katset. Ja nüüd on see tehtud, pikkuseks mõõdeti 7.33. Kvalifikatsiooninorm on täna 7.60, aga seda pole veel keegi täis hüpanud. Meelis hetkel oma hüppevooru liider, kokkuvõttes kolmas, aga võistlus ju alles algas.
Meelise teine katse 7.45 ja üldises paremusjärjestuses hetkel neljas. Normitäitjat on seni olnud kaks, venelane Morgunov ja Poolakas Jaszczuk.
Meelis kolmandal katsel oma tulemust ei parandanud, on hetkel viies, seega lootus kohtuda temaga uuesti homses finaalis :). Ja nii ongi!! Kas nüüd on selge, kellele homme pöialt tuleb hoida :)?!?!

Meelise kõrge lend

Jõudsime siia väga õigel hetkel, sest saime kohe osa Sören Jõõrase 2 meetri ületamisest kõrguses. Armas oli publiku toetus, mis kindlasti andis sellele hüppele hoogu juurde. Kohe pärast seda heitis Kätlin Tõllasson ketast 45.79 ja sellega on ta oma heitevooru viies. Tuleb teine voor ka ära oodata, mille järel peaks selguma, kas selle tulemusega on asja ka finaali. Jah, ka temaga kohtume finaalis, kuhu ta pääses kaheksandana.

Söreni ees on järgmiseks kõrguseks 2.05, mille ületamine oleks ka tema isiklik rekord. Kvalifikatsiooninormiks on 2.15. Isegi kui Sören selleni ei küüni, on võistlust palju põnevam vaadata, kui omad ka platsil. Kahjuks see kõrgus ei alistunud, aga vähemalt pani ta publiku kenasti kaasa elama.

Platsil on kell 16.00 sooja 33 kraadi, õnneks ei tule istuda päikese käes. Rahvast staadionil on, aga mahuks kindlasti veel kõvasti juurde, seega, kes vähegi valmis, tulgu kohale.

Päeva esimesel poolel võistelnud sportlaste tulemustest saate ülevaate siit: http://www.tallinn2011.org/en , aga olgu ka siin ära mainitud, et Egert Miljan tõukas täna kuuli 15.35, mis jääb tema parimale tulemusele veidi alla ja andis kokkuvõttes viimase koha.

Sergei Tarasjuk parandas napilt oma isiklikku 400m jooksus, sai aja 49,49 ja sellega lõppes ka tema võistlus.
Terje Kaunissaare jaoks lõppes seitsmevõistlus esimese alaga. Ma pole kursis, mis tõkkejooksus juhtus, aga vaadates aega, on selge, et midagi juhtus.

Helin Meieri 400m aeg täna 57,12, mis on tema isikliku tulmuse parandamine, aga finaali saamiseks sellest ei piisanud.

Esimest kergejõustikupäeva võib lugeda üldiselt kordaläinuks - kolm meie sportlast pääsesid finaali. Meelisele ja Kätlinile lisaks on homme võimalus kohtuda uuesti ka Kristel Metslaga, kellel piisas finaali pääsemiseks isikliku rekordi parandamisest vaid nelja sentimeetri võrra. Tulemus 12.59 andis täna 11. koha. Tubli!

Ühte väga õnnelikku sportlast nägin täna veel ja see oli meie odamees Priit Sihver, kes parandas isiklikku rekordit neil võistlustel ligi 7 meetriga! 68.47 andis talle 15. koha. Alati polegi koht tähtis, ütleb Robi, tähtis on tulemus ja sellega jäi Priit küll igati rahule.

Homme, võistluste teisel päeval on võimalik kaasa elada lisaks täna finaali pääsenutele veel kaheksale Eesti eest võistlevale noorele, ehk kokku 11 sportlast kaitsevad reedel meie spordiau, mis tähendab jälgimist terveks päevaks.

*foto autor: Mihkel Maripuu

No comments:

Post a Comment