Total Pageviews

Thursday, July 7, 2011

Puhkus kodus, A-klassi MM Lilles

Kodus on hea olla. Täna magasid kõik nii palju kui jaksasid, Robi ärkas näiteks kaheteistkümne paiku ja nõudis alles siis oma kausitäit herkuloputru. See pudru nimi tekitab paljudes küsimusi, et mis imet ta sööb, aga tegelikult on tegemist tavalise kaerahelbe pudruga. Mulle lihtsalt meeldib vanaaegsetelt kuivainetopsidelt meelde jäänud herkulo nimi, mis minu meelest käis ikka kaerahelveste kohta. Igatahes on Robi oma hommikuse herkulopudru portsu alla neelanud ja praeb end nüüd päikese käes.

Ise olen tegelenud akrediteeringu saamise teemaga EMile, mis ehk kannab ikka vilja, vähemalt anti lootust ja teiseks väiksemate organisatoorsete probleemidega, mis ikka Robiga seotud. Järgmisel väike ja viimane treeningtsükkel Tallinnas, mis maapoisi jaoks tähendab lisaks majutuse ja söögikordade organiseerimist. Venna üürikas tõenäoliselt majutab, võimaliku söögikoha osas on hetkel läbirääkimised pooleli, aga loodan, et need laabuvad ka positiivselt. Ise ei saa kindlasti linna keetma ja küpsetama minna, tahan oma viimast puhkusenädalat nautida ja keeta kodus. Muidugi võiks kaaluda odaheitmist ka Kuimetsas, aga pärast seda, kui Robi oma punase oda minu kõrvitsate vahele ära kaotas, see mõte enam ausalt öeldes suurimat vaimustust esile ei kutsu. Las lennutab staadionil ja katsun leida võimaluse ka pudrukausi järele lennutamiseks.

Täna hommikupoole jälgisin muu hulgas ka seda, kuidas läheb meie noortel Lilles. Keisol juhtus midagi tõketes, sest sellest alast alates tema tulemusi enam kirjas pole. Taavi sai tõketes aja 15,94 ja kõrgushüppes ületas 1,89. Kuue ala järel on tal kogutud 4453 punkti. Üldjärjestuses annab see hetkel soomlase Aleksi Tuononeni järel 9. koha. Võistlust juhib Jake Stein Austraaliast 5023 punktiga. Üldiselt on nii tema ees kui järel punktide vahed pea olematud. Seega ootan huviga päeva teist poolt.

Sain teada, et tõkkejooksus ajas kuubakas Abdel Kader Larrinaga, kes jooksis Keiso kõrval, oma tõkke maha ja Keiso jooksis tõkkesse. Kuubakas sai disklaffi ja Keiso seotud hüppeliigese, mis edasi võistlemist ei võimalda. See kuubakas on muide üks kõvemaid vendi nende vanuseklassi mitmevõistluses.

Aga odaviskes tegi Taavi hea tulemuse! 58.10 oli tema odakaare pikkus, millest rohkem heitis ainult Stein (59.65). Taavi on enne 1000m jooksu 6. Taavil on koos 5162, kolmanda koha mehel on punkte 5189, seega lahutab teda kolmandast kohast ainult 27 punkti, aga et seda kinnipüüda, peavad Taavil olema tõeliselt nobedad jalad.

Vaatasime 1000 meetri jooksu netis, Kata ütles, et ta Robi jooksu küll vaadata ei suudaks. Kui arvuti seda tõksuks nagu Taavi jooksu ajal, siis ma ka vist mitte. Vahest peab tõesti järgmisel aastal Barcelonasse kohale minema. Taavi jooksu aeg oli 2.51.82. Oli oma jooksu kuues, esimese jooksu tulemusi ka arvestades oli see 12. aeg. Soomlane Tuononen tegi jooksus meie mehele ära :). Naabritest tegijatega tuleb kursis olla. Taavi sai lõpuks kokku 5909 punkti, mis on tema isiklik 8-võistluse punktisumma, Baltikatel sai näiteks 5831. Täna kogutud punktisumma 5909 andis lõppjärjestuses 6. koha. Soomlane jäigi tema ette punktidega 5925. Võitis Jake Stein 6491 punktiga, mis on ühtlasi ka nende vanuseklassi uus maailmarekord!
Kõike seda vaatasin siit.
Kui arvestada, et Taavi oli neil võistlustel üks noorematest, siis saate isegi aru, et temagi tegi väga hea võistluse :).

Võrdlesime Robi A klassi esimese aasta tulemusi Taavi tänastega ja selgus, et Robi oleks teinud sama vanalt 8-võistluse kuskil 5100 punkti sisse, aga aasta hiljem juba 6000 ja rohkem. Saab näha, kuidas ja kuhu Taavi areneb. Robi arengut saab näha juba kahe nädala pärast algavatel juunioride EMil.

Ja veel suured tänud Elenorile, kes hoopis parema kvaliteediga Robi Rakvere hüpete seeria on jäädvustanud. Näha saab seda siit.
100m finaal, mille võitis Rasmus Rooks, on samuti tema poolt youtube`i üles pandud.

No comments:

Post a Comment