Total Pageviews

Friday, July 22, 2011

Teise päeva teine osa - hull päev

Oli tõesti hull päev, ülevaatega saate tutvuda allpool, aga kokkuvõte tänasest päevast:
Elerin Haas kõrgushüppes finaalis, Rasmus Mägi 400m tõketes poolfinaalis, Kristel Metsla kolmikus 10., Meelis Siimson kauguses 11., Kätlin Tõllasson kettaheites 7. - ilus :).

Võistluste reportaaž:
Aeg on seal maal, et kõik Meelise fännid on omale kohad leidnud ja me hakkame tulihingeliselt kaasa elama. Närvid, vähemalt minu omad, on viimseni pingul. Läbisin äsja testi selle kinnituseks. Nimelt tuli Robi oma ajalehtede järele, mida ta äna öösel lugeda tahab (nali), millekski tal neid vaja on ja Liina kõik varud edu hüvanguks välja otsis. Ära minnes ta libastus ja kadus meie vaateväljalt. Järgmisel hetkel nägin ühte vabatahtlikku haaramas jääkotti ja kiirustamas sellega samas suunas, kuhu kadus Robi. Ma lendasin oma toolilt talle järele kui pudrukuul, sest olin kindel, et Robi väänas nüüd jala! Õnneks see polnud nii... vabatahtlik võttis lihtsalt jääkoti, et seda ära viia, sest see sulas ja sulavee loiku Robi libastuski.
Pingul närvidega vaatan nüüd Meelise proovikatseid. Ohh, kuidas ma soovin, et poisi SUUR UNISTUS TÄITUKS!!

Meelise hüppe ootuses märgin vahepeal ära, et oleme osa saanud väga haaravatest võistlustest. Olid tõeliselt haaravad 100m finaalid nii meestele kui naistele. Publik hingas nagu üks mees. Lihtsalt nauditav. Meeste finaali võitis prantslane Jimmy Vicaut staadionirekordi ning maailma kolmanda tulemusega 10.07. Naiste 100 meetri võitis britt Jodie Williams, uue juunioride tipptulemusega 11,18.

Esimesed hüpped kauguses on jäänud 7.50 kanti või siis üle ja nüüd on Meelise kord. Oli pikk hüpe, aga kahjuks üle nagu enamikel esimeses voorus. Ainult viis meest saidki esimeses voorus tulemuse kirja. Parim on hetkel venelane Antonov, kes hüppas 7.56.

Äsja tutvustati naiste kettaheite finaalis osalejaid. Kätlin Tõllasson on niii ilus :).

Meelise teine katse ootab meeste 400m finaali taga... ja nad läksid nüüd. Mehed jooksevad ja rahvas plaksutab Meelisele rütmi. See ei lähe mitte, meestel lastakse lõpuni joosta ja 400m võidetakse täna ajaga 45.42. Meelis läheb nüüd! Tulemus kirjas - 7.41, millega jääb hetkel seitsmendaks. Poolakas Tomasz Jaszczuk tegi praegu imehüppe, mille pikkuseks mõõdeti 8.01, parandades ta oma isiklikku rekordit tervelt 27 cm. Võitja on vist selge.
Venelane Sergei Morgunov hüppas 7.96 ja parandas oma isiklikku 11 sentimeetriga.

Kätlin Tõllassoni esimene katse kettas oli 46.22 ja asus sellega kuuendale kohale.

Meelis on enne oma kolmandat katset üheksas!!! Oi tuleb oluline hetk. Mul süda seisab. Sai 7.19. Ta oli tubli, aga tean, et see hetkel ei lohuta, aga ühel päeval me veel näeme, mida sa suudad. Seekord 11. koht tulemusega 7.41. Tema ees olid mehed tulemustega 7.42 ja 7.43, kus juures 7.43 oleks täna olnud piisav finaaliks. Ikkagi oleme sinuga ja tribüünidelt ei lahku. Prantslased lahkusid pärast seda, kui nende mees ka kolmanda katse üle astus. Muide, nii nagu Kristel hüppas täna täis täpselt nendele võistlustele pääsemise normi, oli ka Meelise tänane tulemus just kaugushüppe norm, aga vahe on selles, et Meelis on ju ammu juba oluliselt rohkem hüpanud. Aga vaata, kuidas tahad, ükski mõte ei ole praegu lohutav... või siiski, lisan siia ka Meelise enda kommentaari pärast võistlust:
"Võistluse tulemus ei olnud selline mitte ebaõnne pärast, vaid on kinni minus. Ma põlesin läbi, rahuloluks tulemusega põhjust ei ole. Ma võin rahul olla oma füüsilise vormiga. Loodan Eesti meistrivõistlustel näidata paremat tulemust."

Kätlin teises heitevoorus oma tulemust ei parandanud, kolmandas aga küll ja on hetkel tulemusega 46.77 seitsmes ja võistleb edasi kaheksa parema seas. Sakslanna Craft püstitas just isikliku rekordi kettas, tulemusega 58.65, millega ta ka seda võistlust hetkel juhib. enne viimast heitevooru. Kätlin oma tulemust ei parandanud ja 46.77 võib tema jaoks lukku panna.

Mehed kaugushüppajad on hoos, tulemuste parandamisi tuleb järjest. Saab näha, millega see kõik lõppeb. Hetkel lõppes sellega, et Morgunovi hüppepikkuseks mõõdeti 8.10!!! Hullumeelne võistlus, isikliku rekordi parandus veel 14 cm.
Venelane Jevgeni Antonov hüppas 7.83
See ei ole võimalik!!! Poolakas hüppas viimases katses end Euroopa juuniorite meistriks 8.11. Või siiski mitte. Morgunov viimases katses 8.18. Uskumatu võistlus. Vat need olid mehed.

PÄEVA TEISE POOLE ALGUS:
Rahvast on õhtupoolikul palju, koha leidmisega võib hilinejatel lausa probleeme tekkida. Meie jõudsime õigel ajal, kell 16.00, ehk just enne kolmiku algust ja saime seega osa Kristel Metsla järjekordsest rekordipüstitusest. Ta hüppas esimesel katsel 12.75!! On pärast esimest hüppevooru kuuendal kohal.
Venelanna Borodino tegi esimeses voorus pikima täpselt 14 meetrise hüppe.

Publik tribüünidel täna enam üleskütmist ei vaja, melu on meeletu ja kaasaelamine sportlastele võimas :).
Kristel astus teises voorus üle ja on hetkel kaheksas. Muide, tema täna hüpatud tulemus on ühtlasi ka nendele võistlustele pääsemise normiks. Lasti küll avansina, aga ta tõestas, et õigesti tehti :).
Kolmas katse kahjuks samuti ebaõnnestus ja kaks tüdrukut hüppasid oma viimaste katsetega temast mööda, jättes Kristeli neil võistlustel 10. kohale. Kuigi me oleks tahtnud teda veel hüppamas näha, on see igati tubli tulemus. Palju õnne, Kristel! :)

No comments:

Post a Comment