Total Pageviews

Tuesday, August 23, 2011

A-klassi ja juunioride mitmekad Hiiumaal

See, kui Robi kodus istub oma vanuseklassi Eesti tähtsamate võistluste ajal, ei tähenda, et meid üldse ei huvita, mis Hiiumaal tehakse. Huvitab küll ja isegi väga. Robi on enesega isegi kihlveo sõlminud selle peale, kes on A-klassis esikolmikus näiteks :).
Taavi Tsernjavski on super-tubli. Mul oli hetkeks isegi tunne, et teeb juba esimesel aastal Robi nimel oleva juunioride tipptulemuse 7270 punkti ümber, aga selle peale lubas Saluri endale uue auto osta. Selge - veel ei tee, aga palju puudu ka ei jää.
Robi ise tegi esimesel aastal juuniorites ainult 6000 punkti ja oli selle tulemusega kuues, vaatan ajalugu ja aru ei saa, kas tõesti kuues - meie jaoks on ta olnud kogu aeg võitja. Vähemalt on alati olnud tema võistluste järel selline rõõm nagu ta oleks võitnud. Tegelikult ongi. Ta on võitnud alati kui mitte rohkem, siis vähemalt iseennast ja kas tegelikult suuremat võitu olla saabki.
Taavile teadmiseks, et kui sa sel aastal veel Robi tulemust üle ei teegi, siis järgmisel aastal ostab Robi auto juba sel juhul, kui seda ei juhtu. Nii et hoia ennast ja kogu vormi :).
Esimese päeva tulemuste põhjal juhib A-klassi mitmevõistlust Taavi Tsernjavski (3669), teine Janek Õiglane (3515) ja kolmas Kristjan Rosenberg (3431). Jooksvaid tulemusi on võimalik jälgige kergejõustikuliidu veebilehelt.

Juuniorite mitmevõistluses teeb imet Markus Leemet. Ise oleks tahtnud talle öelda, et poiss, pea hoogu ja ravi ennast terveks, sest Robi sõnul oli tal veel kaks päeva enne võistlust palavik 39 kraadi all. Võistluste eelsel õhtul saatis mees rõõmsa teate, et temperatuur on 37,9, lahendab jäkut ja läheb lahingusse. Võistluste seisu jälgides tundub, et mõnele mehele lihtsalt sobib mõõduvõtmiseks kõrgem sisemine temperatuur, sest Markus on teinud imelise võistluse enese jaoks ja juhib esimese päeva järel kogu seda kampa 3609 punktiga, seejuures tegi isiklikud tulemused 100 meetris (11,33), kaugus- (6.97) ja kõrgushüppes (1.86). Teisel kohal olev Sören Jõõras on 200 punkti kaugusel (3406) ja Veiko Aunapuu hoidis kolmandat positsiooni (3370).

Õhtune emotsioon
Vaatasin õhtul rahulikult üle päeva jooksul tehtud tulemused Hiiumaal ja kui jõudsin A-klassi viimase tulemuseni, siis oli esimene emotsioon Taavi Tsernjavski punktisummat nähes - HULL TÜÜP! :). Robi pääses napikalt auto ostmisest, sest poiss kogus 10 alaga kokku 7232 punkti. Tundub, et Batman on tuhast tõusmas - võimas esitus, tubli Taavi! Olgugi, et ühestki spordiportaalist ei leidnud ma Taavi kiituseks ridagi. Tulemuse kaalukust see ometi ei vähenda ja küll see mees veel endast rääkima paneb.

Kuigi Markuse lõpptulemus (6646) juunioride klassis polnud sama tähelepanuväärne kui Taavi oma omas klassis, on siiski põhjust ka tema ees müts maha võtta. Minna palavikus areenile ja lahkuda sealt võitjana - väga kõva. Sellega ei taha ma öelda, et kiidan heaks haigena võistlema mineku, aga nüüd on see Markusel tehtud ja seekord läks õnneks, Eesti meistritiitel on koju viidud. Poistel aeg hinge tõmmata ja hakata valmistuma talviseks sisehooajaks.

No comments:

Post a Comment