Total Pageviews

Monday, August 15, 2011

Vötame mönuga

Hea rahulik aeg on praegu, pole võistlusi, pole pinget, on ainult puhkus, ettevalmistus ja plaanid. Plaanid on ühel mehel üsna vinged, aga õnneks ei sega need rahus olemist.

Nädalavahetusel olime Robiga kahekesi kodus, Snuupi muidugi ka, teda ei saa unustada, aga ta pole täie eest - koer ikkagi.

Tegime igast ootel olnud töid: söötsime naabri sigu vanade kartulitega, saagisime maha kahjustunud puud aias, ema korjas kokku küpsenud köögiviljad, keetis putru, küpsetas liha ja täiendas talvevarusid. Robi parandas ära purunenud trepi - täielik idüll, vähemalt minu jaoks.

Aga kui nüüd tahta ausalt kirja panna Robi lähemad plaanid, siis tuleks alustada sellest, et kõik ikkagi nii hästi ka sujunud pole. Need nii hästi asjad ei puuduta õnneks sporti. Hoopis autojuhtimise õigust, sest mees sai ju 18, mis tähendab, et piimaka load enam ei kehti, aga uute lubade saamiseks vajaliku sõidueksami aja sai alles 9. septembriks.
ARKis käik sõidueksamile saamiseks kujunes üldse üheks suve meeldejäävaimaks elamuseks. Halvas mõttes kahjuks.

Sõidueksami aeg oli tegelikult kirjas kohe peale EMi. Eksamile ilmudes selgus, et tervisetõend ei kehti enam ja eksamile ei saa. Õnneks sai võimaluse esitada avaldus, et soovib sama riigilõivu eest uut aega. Lubati mõelda, otsustada ja teada anda. Samal päeval kimas kohe perearsti juurde ja sai uue tõendi kümneks aastaks. Otsustamine ARKis võttis vähe aega, aga vahetult enne augustilaagrit öeldi, et hea küll, tulge registreerige uus aeg, võtke tervisetõend kaasa. Originaal oli maal, mees linnas. Lasin tõendi Katal sisse skanneerida ja saatsin Robi uut aega registreerima. Kohapeal selgus, et tervisetõendi koopia neile ei sobi, vaja ilmuda kohale originaaliga. Mis seal siis ikka, mõtlesime, otsustas Otepääle lihtsalt ise hiljem järele sõita ja uuele ARKi katsele läksin juba ise kaasa, sest tahtsin näha, mis nad selle originaaliga teevad. Tädi hakkas Tervisetõendilt numbreid ja andmeid arvutisse ümber toksima - need kõik oleks ta saanud vabalt ümber toksida ka koopialt, kuni.... vaatas arsti templit ja teatas, et see tõend ei loe, sest see arst pole pädev tõendit väljastama!!!!

Robi esimene reaktsioon oli, et ta loobub igasugustest lubadest, talle aitab. Mina ei saanud jälle aru, mis trikk see on, meil on maailma parim perearst, kellel oli puhkuse ajal maailma vastutlelikum asendusarst, kes võis võtta kõik analüüsid, oli pädev mõõtma, kaaluma ja tervisliku seisundit hindama, aga tõendile templi panekuks pädevust polnud. Asusin asja uurima. Selgus, et perearsti asendamise kohta oleks pidanud puhkusele suunduv perearst tegema kõne või saatma teate Terviseametisse, kes oleks teinud linnukese ühte registrisse, kust teise registri kaudu oleks olnud selge, et töötav arst kõlbab isegi tervisetõendit väljastama.
Korra tekkis mõte, et ainsaks võimaluseks on kutsuda arst kohapeale, kes annab hinnangu lubadetaotleja tervisliku seisundi kohta eksamile registreerivate neitsikute silme all. Õnneks oli originaal perearst intsidendi toimumise ajaks tagasi tööl, printis oma arvutist uuesti sama tõendi, värskendas templit ja eksamile registreerumine võis alata. Esimene vaba aeg oli selleks ajaks aga alles 9. septembriks. Kõige selle juures on hea teada, et Robi alustas oma eksamite kadalipuga juba juuni alguses , et täisealiseks saades kohe täis load võtta oleks, aga võta näpust.

Väheke oli mul kõige selle üle hea meel ka, sest mingi tagasilöök peab ju inimese elus olema. Sportlase jaoks on vahest paremgi, kui need tagasilöögid otseselt sporti ei puuduta :).

Otepääl toimunud laager, kuhu ta lõpuks väikese nihkega jõudis, oli olnud mõnus - puhas puhkus ja elunautimine. Uut võistluspinget on oodata 17.-18. augustil Rukilille mängudelt Võrust, kus Robi on lubanud kindlasti kaasa teha kauguses, täpsustatud andmetel ka odas ja 110m tõketes. Täpselt selgub kõik kohapeal, kuhu ma ise küll seekord ei lähe.

23.-24. augustil Hiiumal toimuvatel juunioride ja A-klassi mitmevõistluse meistrivõistlustel ta sel aastal kaasa ei tee. Ütles, et ei lähe isegi kohale. Maicel osaleb.

Septembris läheb vist Portugali, kus toimub Euroopa klubide juunioride KV. Info selle kohta on alles üsna värske. Enne seda erutab kõigi meeli Hiinas alanud universiaad ja kohe sellele järgnev MM. Seniks mõnusat trenni ja ilusat suve lõppu.

No comments:

Post a Comment