Total Pageviews

Sunday, February 12, 2012

12.02.12 Eesti mitmevõistluse MV noortele - teine päev

Võistlus lõppes ühe mehe jaoks loodetust varem :(, teised jätkavad

Uus päev on alanud, loodetavasti vaim noortel startijatel valmis ja meil on oodata taas põnevat võistluspäeva.
Sean enda vaimu ka valmis ja vahest isegi blogilugejate oma, andes neile väikese sissejuhatuse, mida täna oodata, st mida või keda ise ennekõike jälgin.

Kõigepealt loomulikult Robi ja Markuse etteasteid. Robi jäi eile Sevn Reintaki rekordigraafikuga 79 punktiga miinusesse. Selle tasategemiseks ja ületamiseks on ees Reintaki ajad 1980 aastast 60 tõkkeid käsiajaga mõõdetult 8,2, millele tuleb juurde liita 0,24, ehk siis 8,5 kanti peaks Robi pingutama, et punktide vahe ei kasvaks. Teivas oli Reintakil 4.90 ja 1000 m 2.57,70.

A-klassi rekordi on ette teinud Taavi Sarapuu ja tundub, et tema punktisummani 5614 veel keegi ei küüni. Sellegi poolest jägin huviga Taavi ja Taaveti duelli ka täna.

Oma võistluspäeva alustavad A-klassi neiud. Robi pakkus siin favoriidiks Kristella Jurkatamme, keda võib hea võistluse korral ohustada Margot Meri. Kui rääkida A-klassi neidude rekordist, siis tulemuse on siin ette teinud Grete Šadeiko. Kardan, et tema 4206 punkti jääb püüdmatuks, aga oma enese tipptulemusega 3661 punkti võiks Kristella võistelda küll.

A-noormehed
Võistlus on huvitavalt alanud. Huvitavalt selles mõttes, et 60m tõketes rebis Taavet end Taavist mööda ja juhib teda nüüd kena 55 punktiga. Eilne päev lõppes mäletatavasti Taavi 8 punktise eduga Taaveti ees. Enne teivashüpet on Taavetil punkte 3856 ja Taavil 3801.
Teivashüpe
Taavet alustas algkõrgusel 3.42 ja ajas esimese katse maha. Teine katse oli selline, et karjatasin tahtmatult. Taavet lendas kõrges kaares üle ja pani latile maandudes alt poolt jalaga, nii et latt peaaegu põrkas õhku, aga... maha ei tulnud :). Nii et tulemus kirjas.
Taavi alustab kõrgusel 3.62.
3.62 latil, Taavet, kes jättis kõrguse 3.52 vahele, hüppas nüüd kõrgelt üle, aga hüppetehnika on tal natuke naljakas, selline jalad harkis kargamine :).
Taavi lendas samuti selle kõrguse kaares üle.
3.72 - Taavet üle, Taavi hüpet ei märganud, vahest jättis vahele :)
3.82 - Nii Taavi kui ka Taavet üle.

Taavi ilus maandumine

Vahepeal elasin kaasa Robi võistluste lõpule, aga teised ju võistlevad edasi, Taavi ja Taavet teevad seda eriliselt mõnusa hooga.
Mõlemad poisid on jõudnud kõrguseni 4.12, mille Taavet oma kentsaka hüppestiiliga ka üle lendas.
4.22 alistus esimesel katsel Taavile, aga mitte enam Taavetile.
4.32 ründab Taavi üksi, kaks esimest katset maha ja kolmas ka. Jääb 4.22.
Poiste punktivahe vähenes. Esimene jätkuvalt Taavet Richter 27 punktiga (4507), teine Taavi (4480). Taavi 1000m aega võib aimata, aga kuna ma Taaveti 1000m suutlikkust ei tea, siis ootan huvitavat lõpuheitlust.
1000m
Starts. Tuleb välja, et Taavit lahutab Taavetist vaid 3 sekundit, Taavi hakkab jooksu vedama, Taavet on esimese ringi järel neljas. Samas seisus alustatakse kolmandat ringi. Ja asi tundub, et Taavi on võitu vormistamas, sest Taavet jääb temast aina kaugemale ja kaugemale. viimasele ringile läheb Taavi peaaegu poole halliringi edumaaga. Ilus jooks Taavil, aeg 2.58,52.
Eesti meister siin Taavi Tšernjavski 5159, teine Taavet Richter 5059. kolmanda tulemus ka, see oli Toomas Keskküla, kes kogus täna 4546 punkti.
Taavi tegi baltikate tubli tulemuse üle, siis oli 5103 punkti. Usun, ta on õnnelik. Palju õnne!

A-neiud
Tüdrukud alustasid nagu arvata oli - 60m tõkkeid lõpetas esimesena Kristella Jurkatamm ajaga 8,89, teine oli Margot Meri 9,26. Hetkel käimas kõrgushüpe, aga Margoti ja Kristella algkõrgusteni jõudmiseks läheb veel tublisti aega.

Kõrgushüpe

Kristella lend

Margoti hoovõtt

Margot ja Kristella on mõlemad ilusasti alustanud, 1.59 kirjas, 1.62 alistus just Margot Merile.
vahepeal on tüdrukud jõudnud ületada 1.65.
1.68 - Kristella üle teisel katsel. Margot sellest enam jagu ei saanud ja 1.68 jäigi Kristella laeks.

Kuulitõuge
Kristella on heitnud 3 kilost raudkera 11.28; Margot 10.30., Kristella parandas teisel katsel, uus tulemus 11.47 ja see ka jääb. Margot parandas oma tulemust ja jääb 10.39
Punkte pärast kolmandat ala Kristellal 2389 ja Margotil 2206.
Kaugushüpe
Kristella Jurkatamm esimene katse 5.56, parandas teisel katsel ja praegu kirjas 5.65, Margotil 5.25. Kristella saab sentimeetri veel lisaks ja 5.66 tema tulemuseks täna jääb. Margot viimasel katsel tulemust ei paranda.
Punkte enne viimast ala Kristellal 3136 ja Margotil tema järel 2831.
800 meetrit
Tüdrukute viimast ala ma ei näinud, sest samal ajal kuulasin loengut, mida katkestada oleks olnud patt. Seedin selle läbi ja vahest jõuavad killud sellest, kelleni vaja.
Lõpptulemus oli ootuspärane, st 3735 punktiga võitis Kristella Jurkatamm ja Margot, kes oli viimasel distantsil küll Kristellast nobedam, jäi teiseks tulemusega 3493.

J- noormehed
Markus ja Robi alustavad tänast võistlustpäeva koos teiste j noormeestega kõige hiljem, kavakohaselt kell 13.45 on nende kord joosta 60m tõkkeid.
60m tõkkeid -
Poisid on stardis, pealtvaatajtel on hakanud süda kiiremini lööma. Joostud! Markus võitis, aga Robi lõi oma jala vastu viimast tõket nii, et luubates kargas üle finiši. Ajad on head! Markuse aeg 8,43 ja Robil 8,64. Robi parandas veidi isiklikku, vaatamata sellele, et lonkas üle finiši. Loodetavasti polnud midagi niiii hullu, et edasi ei võistle.
Punkte poistel selle ala järel nii: Robil 3930 ja natsa üle 80 punktiga miinuses Eesti rekordile. Markusel puinkte 3843. Kolmandat kohta jahib praegu Kristja Rosenberg, kel punkte viie ala järel 3547.
Siim tuli alt Robi juurest infoga, mida ma ei tahtnud kuulda: ROBI EI JÄTKA VÕISTLEMIST! Probleemiks ikkagi tagareis. KURB!

Toon siin ära pildiseeria tänasest esimesest ja Robi jaoks viimaseks jäänud alast:

Start

Esimene tõke

Viimane tõke

Lonkab üle

Arstide hoole alla

Sidumisel

Kui terveks kuulutatakse, siis näeme jälle
Teivashüpe
Teivashüpe on nüüd alanud, viis meest platsil alles. Algkõrgusel 2.72 alustas Martin Meier ja ületas selle kolmandal katsel. 2.92 alistus juba veidi kergema vaevaga, 3.02 teisel katsel üle. Christopher Ojasaar sai samuti üle selle kõrguse, teised veel ei ole alustanud.
3.12 Meier sellest jagu ei saanud.
3.22 Christopher üle.
3.32 alustas Markus ja ei midagi rõõmustavat, ta kukkus teiba auku, aga tundus, et vist pehmelt, st loodan, et viga ei saanud. Ei saanud, läheb teisele katsele. Tegemist on tema algkõrgusega. Teisel katsel üle, aga jälle maandus kahtlaselt augule ligidale. Christopheril tuli see kõrgus napilt maha. See teivas on imelik, olen seda juba kirjutanud, et mõnikord langeb latt all isegi siis, kui nähtavat puudutust ei ole, ja teinekord ei kuku ta isegi siis mitte kui rappub, nagu oleks toimunud võimas maavärin.
3.42 - Selle kõrguse ületas Markus kaunilt :). Raubo Liitmäe alustas ka ja samuti üle.
3.52 - Markus esimesel maha, teisel kaunilt üle.
3.62 - Markus kaarega üle, Rauno Liitmäe samuti
3.72 - Liitmäe üle, Markus ka
3.82 - Markus üle :)
3.92 - Markusel kaunilt üle, Liitmäe läheb teisele katsele, aga ebaõnnestunult, kolmas siiski üle.
4.02 - Markus ilusasti üle, Silver Siim aja kõik katsed sel kõrgusel maha, samuti Liitmäe.
4.12 - Markuse esimene katse tuli maha nii, et number hõljus ka temast eraldi mati poole. Teine katse napikalt maha, kolmas ilusasti üle :)
4.22 peal alustab ka Kristjan Rosenberg ja edukalt ning tõuseb sellega Markuse järel kohe teiseks. Markusele selle katse alistamine enam ei meeldi, juba teist korda jookseb läbi, asja ei saanud kolmandast katsest ka. Seega jääb Markusele kirja 4.12 ja tundub, et Kristjani tähetund on tulnud nüüd.
4.42, esimene Kristjanil maha, teisel üle. No nüüd on ta end Markusest mööda hüpanud. Kristjani isiklik sel alal 4.70.
4.52 latil, Kristjan jäi esimesel katsel oma teiba külge rippuma. Teine katse polnud samuti katse moodi. huvitav, kas pole motivatsiooni piisavalt? Nii jääbki.
Seega ei läinud Markusest mööda, Markus läheb 1000 meetrit jooksma punktidega 4494, Kristjan Rosenbergil punkte 4284 ja kolmandana Rauno Liitmäel 4042 punkti.
Viimase ala start antakse neile 17.30.
1000m
Kuigi on üsna selge, et meistriks jookseb end Markus, tuleb poistel see viimane ala samuti läbida. Markus esimese ringi järel veab seda jooksu, pikki vahesid pole, vedamise võtab üle Rauno Liitmäe, Markus hoiab end teisena, nii minnaksegi viimasele ringile. Martin pani viimasel ringil sisse kuuenda käigu ja võidab selle jooksu, Silver Siim teine, Rauno Liitmäe kolmas ja Markus neljas.
Markuse aeg 2.55,21. Punkte kokku 5206, Rosenbergil 4926 ja kolmas Liitmäe 4767 punktiga.
Eesti meister Markus Leemet

No comments:

Post a Comment