Total Pageviews

Tuesday, June 19, 2012

Hooaeg on hoos

Palju huvitavaid ja teinekord ka vähem huvitavaid võistlusi on juba olnud, aga minust on need seni mööda läinud. Mööda läinud ses mõttes, et pole vahetult ühelegi võistlusele vaatajana kohale jõudnud. Jälgin netist tegemisi ja kuulan Robi kommentaare, sekka mõne võistleja enese omi ka. 

Kõige enam heameelt on valmistanud KÄTLIN TÕLLASSON, kes sai wild cardi EMile. Tubli tüdruk! EMi vaatan teleka ja muude käepäraste kanalite vahendusel, aga MMil Barcelonas lehvitan lippu juba kohapeal.
Eesti meistrivõistlustel möödunud nädalavahetusel heitis Kätlin ketast 52.30. Tema võimsusest annab võhikule ehk hea pildi tõsiasi, et eestikatel oli teise koha tulemus kettaheites 38.15, nii et Maarjamaal on kauni kettaheitja ainsakas tõsiseks konkurendiks varsti vaid Eha Rünne. Usun, et Ehal on selle üle ainult hea meel. Minul pöidlahoidjana küll on!

Maicel võib samuti oma eestikate tulemustega rahul oles, vähemalt kohtade mõttes: esimene, teine, kolmas, pole paha. esimene oli 110m tõketes, aeg 15,27, teibas tulemus 4.70 ja kõtguses 2.03. Mees on heas hoos ja keegi enam ei mäleta tema aastapikkust piinlemist kõrvaltvaataja pingis. Tegelikult mõned mäletavad ja tunnevad seda suuremat heameelt, et ta sellest jamast niisuguse hooga välja on tulnud. See annab lootust, et kõik on võimalik.

Robil on sellest hooajast kirjas kettaheites maikuust 42,44 ja 110 tõketes 15,52. Eelmisel nädalal ütles, et sai trennis teivast hüpata üle viie kuu pikkuse pausi, kõrgust on proovinud ja muud ka. Seljale oli nädalavahetuseks teibitud kaunis rahvusmotiivi sarnane kujutus, reiele on päevitunud sebratriibud ja ise punnib muudkui edasi, muudkui edasi... Kui tema trügib edasi, siis trügivad pöidlahoidjad järele ja sinna ei saa paigalseisjad midagi teha. Kõigil oma toetajaskond olemas, ma loodan, või vähemalt peaks see nii olema.
Vaatasin, et Barcelona jaoks on tänase seisuga normi täitnud ainult neli vaprat neidu ja ei ühtki noormeest. Eestika tulemuste põhjal võiks üksikaladel üritajatest veel lootust olla vahest John-Caspar Jaanusel, kes sai kettas kirja 52.70, normiks on 51.50/55.00. Võib-olla on kuulitõukaja Karl Kohal oma eestikate tulemusele 16.28 võimalus kuskil veel sentimieetreid lisaks heita? või Keiso Pedriksil 110 tõketes? tema aeg eestikatel oli 14,47, normiks on 14,64/14,24. 

Homme on Kadrioru staadion mitmevõistlejate päralt, Leksi Cupile oodatakse seekord starti igas vanuses võistlejaid, lisakas ka naisi. Kuna mul on nüüd puhkus, siis on see esimene võistlus, mida saan teoorias kohapeale jälgima minna. Kui tõesti nii, siis võime blogivahendusel kohtuda juba kolmapäeval.

No comments:

Post a Comment