Total Pageviews

Thursday, July 12, 2012

4. päev MMil - areenil jätkavad Kristella ja Grete, lisandub Kätlin Tõllasson


Reede ja 13 algab Barcelonas Eesti jaoks Kätlini kettaheite kvalifikatsiooniga. Kätlin alustab Eesti aja järgi kell 10 ja astub heiteringi teisena. 10-võistlejad poisid andsid vihje, et siinne kettaheitering on libeda võitu, loodame, et Kätlinile see libedus sobib ja ketas lendab kaugele. Finaali pääsu tagab kindlalt tulemus 53 meetrit või siis 12 parimat.

Seitsmevõistlejate teine päev algab Eesti aja järgi kell 11.30 kaugushüppega. Päev võistlust täis, järjestikku meie jaoks juba neljas.Tänasest sõltub, kas mõne päeva siin Barcelonas ilma staadionita ka läbi saab. Laupäeva "rikkus" :) ära Reena oma tublide katsetega teivashüppes.

Ülevaate Kätlini hommikust koos väikese kommentaariga leiad altpoolt, sest ettepoole tõstan värskemad sündmused ja nüüd läheme edasi seitsmevõistlusega.

7-võistluse teine päev 
Päeva kokkuvõte
Enne magama minekut tuleb tänane ka ära lõpetada. Sain Gretel ja Kristellal kohe pärast auringe sabast kinni, et küsida ära kõik küsimata küsimused ja küsida "kuidas tunne on?"

Mina: "Tüdrukud, unistused olid teil ju suuremad kui tänane ja eilne tegelikkuses kujunes..."
Kristella: "No üle madala aia jaksab ju iga loll astuda"
Mina: "Õige! Aga mille nahka siis need kõrged ootused läksid?"
Grete: "Mul algas täna kõik kaugushüppega, kus ma alles kolmandal katsel sain tulemuse kirja. Odas oli jälle selline vastutuul, et kõik kolm katset lendasid ülesse ja kohe alla tagasi. Oda viimases katses tegin põlvele nii haiget, et mõtlesin korraks, kas ma üldse tulen jooksma, aga siis otsustasin, et kasvõi kõnnin lõpuni kui valutama hakkab, aga pooleli ei jäta. Õnneks oli täiesti normaalne joosta ja tegelikult oleks jõudnud isegi kiiremini, aga ma lihtsalt ei teadnud, mis jooksu vorm on. Alguses läksin pundiga koos ja lõpus panin juba nii kuis jaksasin."
Mina: "Nüüd on tasuks 9. koht!"
Grete: "Jah! Pärast odaviset lootsin ise, et tuleksin esikümnesse, see oleks normaalne ja sellega ma sain hakkama. Samas punktisumma, millega ma sain Kanadas neljanda koha, sellega poleks nüüd esikuuikussegi pääsenud. Tase on väga kõvasti tõusnud. Ja lõppkokkuvõttes olen täiesti rahul, eile tegin oma võistluse ära ja nii lihtsalt oligi. Igast alast jäi natukene puudu."
Mina: "Kristella, räägi ära, mis selle sinu kaugusega oli?"
Kristella: "Hüppasin esimese katse ära ja  tabloole pandi 6.15. Olin mega rahul! Hüppasin järgmised katsed ka ära ja jäin ootama, et millal meid ära viiakse staadionilt ja siis järsku Sirje Lippe hüüab  ja näitab suurele tabloole, kus on tulemuseks märgitud hoopis 6.06. Uurisin asja ja selgus, et nad olid teinud vea, sest see oli tegelikult teise hüppekasti tulemus, kuigi keegi mulle ütlema ei tulnud, et ma tegelikult vähem hüppasin. 6.06 on siiski õige tulemus kahjuks."
Mina: "Nüüd kus kaks päeva on juba selja taga, siis millised sinu meeleolud on?"
Kristella: "Läbi sai"  naerab... "Isiklikku oleks tahtnud muidugi teha, aga ma arvan, et see isiklik jäi seekord nende tuulte taha, kuigi ei taha olla selline, kes hakkab midagi mingite asjade kaela ajama..."
Grete: "Ei, aga tõesti, meie jooksus oli kõige tugevam tuul. Igal pool oli meie jooksus kõige tugevam tuul vastu. Täielik ebaõnn lihtsalt."
Kristella: "Ma ei tahaks siiski hakata mingeid väliseid asju otsima, aga jooksudest on tegelikult ikka kahju jah."
Mina: "Sul on päris juuniorina juuniorite meistrivõistlused ju tegelikult alles ees"
Kristella: "Jah, mul on enne veel järgmisel aastal noorte MM" 
Grete: "Jah, ta on ju A-klassi noorem praegu!" naeravad mõlemad..

Naerdes need kaks rõõmurulli minu vaateväljast minema läksidki. Kui naer varuks on, siis on varuks ka kõik muu.

7. ala - 800m  

Kristella ja Grete on pandud mõlemad jooksma teise jooksu, kokku antakse kolm starti. Aga selles võistluses kujuneb hoopis huvitavaks see, kes saab teise ja kes kolmanda koha. Praegusel liidril Tamara De Souzal on küll punktides korralik edumaa, aga tema 800m isiklik 2:36,57 ei pruugi olla piisav esikoha säilitamiseks. Tagant ründab kulla lõhna tundev Rodrigues (2:19,40), kes, usun, ei jäta juhust kasutamata. Või haistab kulla võimalust hoopis ungarlanna Krizsan, kes on jooksnud 800 meetrit 2:16,32 varsti saame näha. Neljanadal kohal oleval rootslannal on 800m isiklik 2:24,28, aga tema taga olijatest keegi jooksuga ei hiilga, nii et rootslanna 4. koht on ainus, mis võiks olla kindel. 
Kes meie tüdrukutest jooksma tuleb ja kes lööb keda, see selgub juba vähem kui poole tunni pärast.

Ja ongi aeg seal maal, et kohe antakse esimese jooksu start, kus teiste hulgas kiirustab oma kahte väsitavat päeva väärikalt lõpetama ka soomlanna Henna Palosaari, kellel on päris ilus isiklik sel alal (2:20,61.. Esimese ringi lõppu tuligi Hanna kolmandana ja ületab finiši teisena. Selle jooksu võidab kanadalanna Georgia Ellenwood. 



Teine jooks. Uhh, Grete siiski tuleb jooksma, järelikult ei olnud probleem nii tõsine. Tundub hoopis, et Kristellat ei ole, kes pidi jooksma 7. rajal. Ei, on ikka, aga on hoopis kuuendal. Dress seljast ja nüüd läheb keegi Kristella juurde. Jälle läinud asjad sassi ja Kristella juhatatakse ikkagi 7. rajale. Start anti nüüd, loodan, et tüdrukud suudavad joosta vähemalt oma jooksu. esimese ringi lõpuks olid kaks jänest ees ära läinud ja teine punt, kus ka meie tüdrukud, sörkisid neil sabas. Grete sirutas jalad välja ja hakkas esimesi taga ajama, küll tundub tal veel jõudu olevat, lõpetas kolmandana. Jooksu võitis norrakas Thorsas ajaga 2:12.89, Grete aeg oli 2:21,11. Ilus!. Kristella, kes lõpetas küll viimasena, tegi ometi enda jaoks tugeva jooksu, tema aeg 2:31,47.
Gretel punkte täna 5517 ja Kristellal 5188, mis kohad nende punktide eest saab täna, selgub alles pärast viimast jooksu ja see tuleb põnev jooks. 
Krizsan ei taha midagi juhuse hooleks jätta ja hakkab seda jooksu kohe ise juhtima, aga Rodrigues ei mõtlegi nii lihtsalt alla anda ja püsib tal visalt kannul. kas Krizsan jõuab? Ta jõudis! aga kas ka piisava vahega? Kahjuks mitte piisavaga, sest kuldmedal läheb täna Rodriguese kaelas Kuubasse. Ungarlastele jäi hõbe ja brassillannale pronks. Rootsi sai neljanda koha Sofia Linde poolt kogutud 5872 punktiga.
Grete lõpetas 9. kohaga, ja Kristella 19. soomlanna Henna oli tema järel 20., punkte 5101. 
Vat selline oligi siis see seitsmevõistlus siin Barcelonas.
Mitmevõistluste juures on tegelikult kõige ilusamad need auringid, millega võistlejad lõpuks publikut tänavad, ise keeratud rahvuslippudesse. Siis on alati tunne, et võitjad on kõik, kes lõpetasid ja nii ju tegelikult ongi.

6. alal - Odavise  

Odaviskelt, mu sõbrad võib palju oodata, sest praegused esimestel kohtadel olijad on uskumatult nigelate isiklike tulemustega- Näiteks neljandal kohal oleval Williamsil on isiklik odas ainult 28.66. 10 meetrine vahe odas tähendab suurusjärgus 200 punkti ja Grete on odas seniste tulemuste põhjal kibe käsi. Aga varsti näeme, täpsemalt Eesti aja järgi kell 19.00.

esieme grupp on alustanud, meie omad on asetatud viskajate rea lõppu. Sofia Linde on siin heas hoos, viskas just uue isikliku odas, milleks nüüd on 39.40.
Täna peaks osa odakatsetest jõudma Eurospordi vahendusel ka kodustesse telekatesse või interneedustesse.
Kristella katsed:
Kristella viskas ja tema oda esimene katse läks mägedesse. 30.86 pole tema klassi vise, aga olgu öeldud, et tuul on siin jälle võimust võtnud ja odaviskajatele otse vastu.  
Kristella teine katse oli juba parem, telepilti seda ei võetud, aga 36,94 anti tulemusest siiski teada. Loodan, et see jääb, et ei juhtu nii nagu oli kaugusega, et alguses oli kirjas üks ja pärast protokollis hoopis teine number.
Kristella kolmas katse lisameetreid ei toonud. Tal on nüüd punkte kuue ala järel 4513. Enese rekordigraafikuga miinuses 33 punkti.
Grete katsed:
Kes telekast nägi see teab, kes ei näinud, siis kahju küll, sest seda hetke kanti telepildist üle. Esimese viske pikkuseks mõõdeti 37.06. Ei usu, et tüdruk sellega rahuldub, tema oda peaks lendama ikka üle 40 meetri.  
Grete teine katse mõõtmisele ei lähe, sest ausalt öeldes polnudki midagi mõõta, sest selle katse keeras küll tuul kihva. Odaotsa pööras taevasse ja siis lasi selle hoopis omasoodu maha laperdada. 
Grete viimane katse juures tundus, et oda justkui hakkas lendama, aga maandus ikka liiga ruttu, 34.08 parandust ei toonud.  Gretel kuue alaga koos 4709 punkti. Koht enne viimast ala selgub pärast teise grupi odaviset.  Aga omaenese rekordigraafikule kaotab ta pärast odaviset vist juba 118 punkti.
Üks on aga selge, et 5222 punktiga De Sousat täna vist enam keegi ei löö. 
teisel kohal oleval Rodriguesil on pärast odavise punkte 5098 ja kolmandat kohta hoidval Sofia Lindel 5026. 

No nii, nüüd on ka teine grupp odaviskajaid lõpetanud ja paremusjärjestus enne viimast ala teada. Midagi rõõmustavad meie jaoks siin ei ole, aga spordi kui sellise jaoks küll.
Neli esimest on kogunud kuue alaga üle 5000 punkti
1. Tamara De Sousa 5222
2. Yorgelis Rodrigues 5098
3. Xenia Kizsan  5079
4. Sofia Linde 5026

Grete on hollandlanna Nadine Visseri (4765) järel 11. kohal (4709).

17. Kristella Jurkatamm 4513
Jutta Heikkinen (4376) on 20. ja Henna Palosaari (4329) 22.

Sain vahepeal infot, et Grete lahkus pärast oda kergelt longates ja võib juhtuda, et me teda 800meetri jooksus enam ei näe. 
Ja veel, mitmed on tahtnud teada, mis oli Kristella kaugushüppe tulemusega, miks see muudeti. Ka sellele küsimusele sain ühe vastuse variandi, mille kohaselt oli tegemist tehnilise apsakaga, sest hüpati kõrvuti kastidesse ja Kristella nime taha kirjutati ekslikult Emma Bucketti tulemus. Nüüd on kõik korrigeeritud ja õige. 
Ja seda tahan öelda, et staadionil on täna lõpuks tunda tõelist MMi meeleolu, on rahvast ja on kaasaelamist. 
Isiklikult hakkan veidike väsima. Jumal tänatud, et olen endale mugava koha saanud kirjutamiseks, vaatamiseks mitte alati kõige soodsam, aga vähemalt tulemused on nüüd kohe lisaekraanil kõrvalt võtta.
Istun inglaste Alex Spinki ja Simon Harti nimesiltidega tähistatud kohal. Kummagi meest ennast näinud ei ole. Neid vist võistlused ei huvita ja parem on.
Äsja kanti meile ette 800m startlistid, aga enne kui neist räägin, vaatan ära naiste 200m finaali. Ainult üks valge naine sibas seal pruunide piigade vahel, õnneks ei jäänud viimaseks. 

5. ala - kaugushüpe 
Kaugust hüpatakse kahte kasti, minu jaoks pole sel erilist vahet, sest siit meediatribüünilt nagu nii kaugushüpet nägema ei ulatu, aga kohapeale minnes pole enam sedagi internetti, mis siin kord on ja kord ei ole. Täna hommikul on neil taas netiühenduse püsiva hoidmisega probleeme, aga ma ei nurise, sest päike on jälle väljas ja see on jumalik. Täna peaks olema meie tüdrukute jaoks ka tuule poolest soodsam, sest protokolli lehed ei lenda ja päikesevarjud püsivad ka paigal. Nüüd paistavad isegi Eesti fännid tribüünidelt silma, Kätlini heidete ajal tundus küll, et olime siin eestlastest kahekesi. tegelikult see kindlasti nii ei olnud, aga toetavaid fänne ega sini-must-valgeid lippe ei näinud :(.

Kristella hüppab esimeses grupis teisena, Grete teises grupis 12.
Kristella katsed:
Vau! Esimene katse 6.06 koos tuulekesega, mis seekord tema kasuks 2,6 m/s. Oma 7-võistluse seniste rekordite tehes hüppas Kristella 5.86. Tehtud hüppe järel on Kristella oma senise rekordigraagikuga 42 punktiga plussis. 
Kristella teine katse oli 5.58 ja viimasest katsest enam asja ei saanud, aga me ei nuta, sest ta tegi ilusa tulemuse kohe ära. Kristella 5 alaga koos 3904 punkti ja kerkis tubli hüppega 17. kohale

Grete katsed: Nägin siit kaugelt korralikku hoojooksu ja pikka lendu, mille järel tõstis kohtunik kärmelt punase lipu. Seega esimene katse tulemust ei andnud.
Teine katse. Tohoh! Jälle metsa. Nüüd on kõik lootused viimasel katsel. Ei tahaks praegu Grete vanemate või tema treeneri nahas olla. Tema enese nahast ei hakka üldse mõtlemagi. Aga loodame, et Geretel kui kogenud sportlasel on piisavalt sportlikku närvi ja tuleb sellest olukorrast välja.
Särk lendas seljast, sügav kummardus, keskendumine, samm ette, samm taha ja läheb. Hüppe järel valge lipp, tulemuseks 5.83.  Sellega andis oma võistlusele iseendaga veidike järele, kogunud kokku praeguseks 4098 punkti ja 14. koht hetkel. Rekordi tegemises andis veidi tagasi, isiklikku edestab veel 45 punktiga, aga Eesti rekordi graafikust on praegu paarkend silma taga.

Rootslanna Sofia Linde hüppas samuti esimesel katsel isikliku, hüppe pikkuseks mõõdeti 6.12. Soomlannadest Jutta hüppas ka isikliku, aga tema isiklik oli tagasihoidlik ja pole teistega võrreldes eriti kõva ka pärast tänast 5.38-st hüpet. Henna, nagu Gretegi, esimest katset kirja ei saanud. Üle 6 meetriseid hüppeid on teinud siin praeguseks veel Emma Buckett, Kendell Williams, Laura Arteil, Rodrigues, Wang ja Mokrasova.

Järjestus ja punktid pärast 5 ala.
1. Tamara De Sousa 4506
2. Yorgelis Rodrigues 4433
3. Sofia Linde 4370
4. Kendell Williams 4356
5. Lucia Mokrasova 4290
6. Qingling Wang 4276
....
14. Grete Šadeiko 4098
...
17. Kristella Jurkatamm 3904
...
22. Henna Palosaari 3745
25. Jutta Heikkinen 3709.

KETTAHEIDE
 Kätlinist tugevamate isiklike rekorditega on A-grupis viis heitjat, aga me juba teame, et selle järgi finaalikohti ei jagata. Esimene tüdruk heitis näiteks praegu ainult 35.36.
Kätlini esimese heite kord. Meie kaunitar läheb sellelesse libedaks tituleeritud ketteaheite ringi, keerab esmalt endale vindi peale ja siis laseb vintidega ketta lendu ja see lendab, lendab üsna kaugele, aga maandub veidi liiga ligidale. Esimese kettakaare pikkuseks mõõdetakse 48.50.
 

Täna on siin Barcas esimene hommik, kus taevas on täis ähvardavaid pilvi. Meediasektsioonis kaeti kompuutrid juba igaks juhuks kinni mustade kilekottidega, aga mehed said vaevalt oma raske tööga ühele poole, kui pilvede vahelt naeris selle kõige üle silmipimestavalt ere päike. Kauaks seda nalja ei olnud, ausalt öeldes tuli see päike sealt pilvede vahelt välja vist ainult sellepärast, et Kätlinit tervitada, sest pärast tema heidet taastus endine olukord. Päris vihma siiski õnneks ei saja ja vanade eestlaste kombel loodan, et peaks ikka täna pidama, saaks vähemalt heina ära teha.
USAst Shelbi Vaughan heitis end esimese katsega finaali. Natuke pingutas isegi üle, 54.78 oli tema tulemuseks.
Meie Kätust enam on praeguseks heitnud sakslanna Anna Rüh, aga mitte veel normi, heitepikkus oli 51.62.
Sa ei jõua lauset lõpetada kui juba asrub areenile järgmine üllataja, kes heidab end finaali isikliku rekordiga. See oli Sositina Hakeai ja heite pikkuseks 53.38.
Nüüd vaatame, mida teeb heiteringis rootslanna Emma Ljungberg? Heite võib lugeda ebaõnnestunuks, vaid 39.26.

Kätlin läheb jälle
, sügab esmalt jalaga seda libedat heiteringi katet ja siis hakkab keerutama… oih, palju ei puudunud, et oleks ketta sektorist välja keerutanud. Katse läheb mõõtmisele, aga lisa siit ei tule, sest, ketas, kurivaim, maandus samasse auku. 48.49 oli teine tulemus.

Tema järel heitnud Anna Rüh on nüüd samuti tänaseks vaba, sest tema teine katse oli 55.25. Kätlin oma tulemusega nüüd viies, aga teine grupp tuleb lisaks. Loodame, et viimase katsega saame taeva kõrgemale hõisata.

Elizabeth Alvarez heitis end tulemusega 49.17 ka Kätlinist mööda. Oi kuidas tahaks hüüda, Kätlin, sa duudad! näita seda neile, näita oma trennide heitakaari ja neil kukuvad suud lahti. Meil ka! aga ma ei hakka praegu karjuma, neljas päev üksi siin meediasektoris istumist tähendab niigi, et olen hakanud ise endaga dialooge pidama. tajun, et pikad vaikioleku hetked pressivad nüüd lõpuks välja ka siisa blogilehtedele, aga kannatage ära. Või kui ei kannata, siis lugege Postimeest :). 
Rootslanna teine katse jäi samuti Kätlini omadele alla, 45.36 oli selle pikkuseks.

Kätukesekene läheb nüüd oma viimasele katsele. Issand, ta on isegi selja tagant ilusam kui kõik need teised kõhtupidi kokku, aga tulemusele lisa see teadmine ei andnud. Nagu oleks oma esimese katsega müüri ette heitnud, viimane oli 48.34.   Praeguseks on kolm normitäitjat ja meie Kätlin oma tulemusega 6.

Heitsin korra pilgu järgmise grupi isiklikele ja leidsin sealt, et Kätlini isiklikust kõvemaid heitjaid on seal täpselt kuus, aga praegu tegi ukrainlanna ka parema soorituse, see oli siis Tatjana Jurjeva, kes heitis 49.46 ja lükkab Kätlini seitsmendaks. Vägisi hakkab tunduma, et pühapäev jääb endale, kuigi ma olen ju valmis siia ka pühapäeval tulema. Rootslanna viimane katse, kas liigutab veel Kätlinit? Õnneks mitte. Nüüd jään südame värisedes ootama B-grupi tulemusi. Teie ka, ma loodan, head blogijälgijad. Lähen uurin, kuidas Kätlin ise täna toimunut kommenteerib. 



Meie põgus kohtumine nägi kirjapandult välja selline:
Mina: "Nii kurvana pole ma sind varem näinud."
Kätlin: "Jah. Ma ise ka mitte. Mul ei ole sõnu."
Mina: "Tundus nagu oleksid oma esimese heitega ehitanud järgmistele kaartele seina ette"
Kätlin: „Ei tea. Tegelikult oli ju teine katse iseenesest täitsa okei, aga võrk napsas selle ära. Ketas läks võrgu ripsest ja lendas 48 poole peale. See ei ole tegelikult halb, aga see ei aita. Eks tuleb jääda nüüd õnnele lootma, mida mul tegelikult eriti ei ole“.
Mina: "13 ja reede?"
Kätlin: "Vist küll"
Mina: "Pole midagi, loodame koos ja katsu nüüd sellest olukorrast üle saada! Ole tubli!"
Ja läinud ta oligi. Palju ei puudunud, et oleksime mõlemad korraga nutma hakanud. Ta oli tõesti kurb, et mitte öelda: lausa õnnetu! Teine grupp alustab juba loetud minutite pärast. 
B-grupi esimese heitevooru järel on Kätlin 12. Mina lõpetaks kvalifikatsiooni siin maal ära. Oma järgmisi katseid ootavate tüdrukute õnneks pole mul selleks võimu. 
Nüüd võin öelda, et te peate minu võimupuudust kahetsema, Kätlini lõplik koht neil võistlustel jääb ajalukku numbri 16 all.
Viimane finaalipääseja oli Tatjana Jurjeva tulemusega 49.46. 
Kõigele vaatamata ütlen, et mina usun Kätlinisse!



 

No comments:

Post a Comment