Total Pageviews

Saturday, August 18, 2012

Kergejõustiku Eesti MV Kadriorus 18. august 2012

Sotsiaalmeedia esindajana olen taas platsis, et kaasa elada Eesti parimatele kergejõustiklastele.

Meeste 400m , Robi jookseb teises stardis, praegu läks klubikaaslane Joosep Lohur, hoian talle pöialt ja tuleb tublilt ja võidab ka tabloo ajaga 51.60
Robi jookseb 6. rajal. Kuus on ta lemmiknumber, vaatame, kas toob täna õnne. 4. rajal jookseb Rasmus Mägi. Robi kõrval Rivar Tripp. Neil meestel isiklikud oluliselt tugevamad kui Robil. Robi isiklik sel distantsil 49.60, mis joostud Barcelonas. Vaatame, kas Robil tuleb aeg alla 49, mis on ta tänaseks tagasihoidlikuks eesmärgiks. Mina värisen.
Rasmus tuli liidrina ja ka uue Eesti meistrivõistluste rekordiga, aeg 46,63.. Robi tuleb kolmandana sirgele, aga ei pea vastu, tugevamad võtavad oma, Robi jääb neljandaks ajaga 49,75. Teine on Rivar Tripp 48.80, kolmas Rauno Künnapuu 49.11.

Äsja tutvustati naisi kettaheitjaid, neist suurima aplausi pälvis mõistagi Eha Rünne, kellega hakkavad täna mõõtu võtma Kätlin Tõllasson ja Anu Teesaar. Eelmisel aastal jäi Kätlin Eha taha teisele kohale, aga täna?
Anu alustas tugevalt, esimene katse kohe 48.99. Eha Rünne heidab kohe tema järel ja Eha järel Kätlin. Eha tulemust meile ei näidatud, aga silma järgi tundus, et Kätlini esimene Katse oli oma Eha omast pikem, kas ka Anu katsest, ootame, kui elektroonika jälle korda saadakse.
Seekord, oh häda, pole lootustki, et nad selle kettaheite elektroonika enne ala lõppu korda saavad. Ma ei kujutakse ette, milline lärm oleks staadionil, kui kettaringis oleks mehed ja me ei saaks infot, kes on heiteringis ja kuhu maandub ketas. Tablool on jätkuvalt Eha Rünne nimi, kuigi ta läheb praegu vähemalt teisele kui mitte juba kolmandale katsele. Ainus, mis siin praegu öelda saab, on ketta kaare visuaalne pikkus. Nüüd öeldi, et Kätlini tulemus 48.20 on hetkel teine, Eha on täna heitnud 47.84, kui õigesti kuulsin.
Kolmandad katsed ja Anu Teesaar heidab nüüd üle 50 meetri, täpsemalt 51,49. Tubli!Eha Rünne võitude seeria on ohus ja oma kolmanda katsega ei suuda ta ka Anule vastata, katse pikkuseks 46.52. Kätlini kolmas katse 44 ja poole peale. Neljas katse läks piigal jälle metsa, aga 5. katsel tuli tulemuse parandus, kettakaar 49.26.
Kettaheite Eesti meister sel aastal ongi Anu Teesaar, kelle viimane katse ületas samuti 50 meetri joone. Teine Kätlin Tõllasson 49.26 ja kolmas Eha Rünne.

Täna on siin staadionil publikut päris kenasti, tundub, et nüüd, kus staadionimurule juhatati mehed kettaheitjad, hakkab pealvaatajaile ka elu sisse tulema.
Gerd Kanter teenib võimsa aplausi oma esimese kettakatse eest ja see oli põhjendatud aplaus. Esimese katse pikkus 65.02. üle 60m heitis nüüd ka Aleksander Tammert, pikkus 60.37. Märt Isreal vastas kohe 61.37-ga.
Kettas on vahepeal Tammert heitnud meetreid juurde ja on nüüd 62.11-ga teine. eesti meister Gerd Tammert. pronksiga läheb koju Märt Israel.

Mehed 3000m takistusjooksjad koperdasid täna kooris ühele raskele tekkele, nii et see õnnestus neil ühes koos ümber ajada. Ala on nüüd läbi ja Allar Lamp on selle ala Eesti meister.

Naiste 100m start antakse kohe, kus stardis on teiste hulgas ka nooruke Kristella Jurkatamm ja jääb oma jooksus teiseks ajaga 12.21. Selle jooksu võitis Maarja Kalev ajaga 12.07, tuul 0,9.
Teise jooksu kiireim oli  Külli Kallas, ajaga 12.10, tagant tuul 5,6 meetrit.

Meeste 100m esimene jooks, mille võidab Kaarel Jõeväli 10,91, tagant tuul 3,1. Ben-Ruuben Kaljuvee oli kolmas ajaga 11.16.
Järgmises jooksus on teiste seas stardis Richard Pulst ja Markus Leemet. Start anti, mehed jooksid pool maad ära, enne kui aru said, et tegu oli valestardiga. Sander Klein oli valestardi põhjustaja ja tema enam ei jookse. Võidu võtab teises jooksus Pulst 10,75, teine Markus Leemet 11,12, taganttuul 1,1.
Kolmandas jooksu stardis on ka Marek Niit, Eesti meister Mart Muru ja ka Martin Männik. Jooksu võidab Marek Niit 10,60, tagant tuul 0,4. Mart Muru 10,97.

Meeste kuulitõuge lõppenud, Eesti meistritiitli pälvis Raigo Toompuu, tulemusega 19.15.
Naiste kuulitõuke võitis Kätlin Piirimäe, kes on ju alles niiiii noor :).

Naiste kõrgushüpe tõotab põnev tulla, sest hüppavad nii Anna Iljuštšenko kui ka Eleriin Haas. Täna siia staadionile sõites märkasime bussijaamas ristmikku ületamas väikest Annat, spordikott üle õla. Liiga hilja taipasime, et tegu on Annaga, oleks muidu auto peale võtnud ja staadionile sõidutanud. Samas mõtlesime, et vahest oli tal see rada soojenduse sees. Iseenesest ei osanud oodata, et Eesti parim kõrgushüppaja peab võistlustele bussiga sõitma. Huvitav, millal tal buss tagasi läheb, kas jõuab oma katsed ära teha? Seda nähes tundus veel ülekohtusem kurjade kommentaatorite vingumine teemal, et maksumaksja raha ja maksumaksja raha. Kas neist vingujaist keegi viitsiks hakata Tartust Tallinna poole kihutama ainult selleks, et siin erinevaid kõrgusi ületada ja siis jälle koju tagasi sõita.Paremal juhul taskus Eesti meistritiitel, enamikel siiski vaid osalemisrõõm.
Eleriin alustab kõrgusel 1.73. Anna algkõrguseks täna 1.82.
Asjad kõrguses arenenud nüüd sinnamaale, et Eleriin Haas ületas äsja teisel katsel kõrguse 1.82, samuti Anna. Pronksi peale on end hüpanud 1.70-ga Teele Treiel.
1.85 - Eleriin esimesel katsel maha, Anna samuti. Anna esimesel hüppel värises latt kõvasti ja siis ta maandus vastu kõrguse posti, mis hakkas kõikuma ja latt maha. Teisel katsel Eleriin üle! Anna ka!
1.88 - Eleriin esimesel katsel üle! Nüüd Anna ja ajab esimesel maha :(, aga teisel õnneks üle!
1.91 - Eleriinil avakatsel kõrguse ületamine ei õnnestunud, Annal samuti mitte, kuigi see katse oli imelik, sest latt võbeles kaugelt enne, kui Anna sellele lähedalegi sai. Annale anti uus võimalus, aga seegi ei õnnestunud. Nii jäigi ja Annal tuleb täna tagasi minna hõbemedal kaelas.

Naiste 100m tõketes jooksevad täna kõrvuti Grit ja Grete Šadeiko.Grit võidab jooksu võimsalt, aga Grete lõpp vajub üsna ära. Midagi juhtus temaga ja selge on, et midagi sellist, mis head ei tõota. Grete jäi staadionile istuma ja istus seal seni, kuni Grit õe üles aitas ja pingile aitas. Tüdruk lonkas tugevalt oma seotud põlvega jalga. Kas probleem oli jälle põlves või mujal, saame teada hiljem. Kahju, see on selge.Grit võttis õe asjad ja ühel jalal hüpates Grete siit tribüünide eest pealtvaatajate silme all lahkus.

Meeste 110m tõketes tegi hea jooksu Rauno Kirschbaum 14.56, Andres Raja jooksis end tema kõrval teiseks 14.70.

Naiste 400m start anti just ja nad läksid. Esimesena ületas finišijoone Dane Must 56.58, teine Helin Meier 56.85, kolmas Ebe Reier 58.45.

Meeste kolmikhüppe võitis Järvala sportlane Jaanus Suvi tulemusega 14.95. Jaanus elab samuti Raplamaal nagu Robigi ja klubi Järvala. Kumma maakonna sportlane on Jaanus?

Esimene võistluspäev hakkab läbi saama. seda kinnitavad 100m stardid. Esmalt naised.
Naiste 100m Eesti meister on  on Maarja Kalev. Tublilt jooksis, aeg esialgsetel andmetel 12.05, Teiseks, ehk siis hõbedale jooksis end Kristella Jurkatamm 12.24

Meeste 100m finaalis jookseb Markus Leemet. Richard Pulst ja Marek Niit ka muidugi, mis tähendab, et Markus võib siit tugevate meeste toel joosta välja hea aja. Marek Niit jooksis end Eesti meistriks täna uskumatult võimsa ajaga - 10.28, aga seda kahjuks lubatust suurema taganttuule toel. Tuuleks mõõdeti 3,2 m/s. Teine oli Richard Pulst 10.58, kolmas Mart Muru, kelle aeg oli 10.79. Markus jooksis end seitsmendaks, tema aeg 11,04. Võimas jooks. Ilus lõpp esimesele päevale.

Natuke hüplikuks kujunes see Eesti MV esimene päev siin blogis, aga endal oli lõbus ja loodetavasti oli lõbus ka teistel, kes täna Kadriorgu kogunesid või innukate sportlaste eneseületusi teleka vahendusel jälgisid. Kes täna staadionile ei jõudnud, see saab võimaluse kohatäitmiseks juba homme.
 
 

No comments:

Post a Comment