Total Pageviews

Sunday, January 27, 2013

Juuniorite ja noorsoo eestikate teine päev

Eilne Maiceli tubli esinemine Ameerikas andis loodetavasti hea poweri Robile tänaseks. 60m tj eeljooksud on kotis, Robi aeg 8.64 oli senise rekordi kordamine. 
Jääb üle oodata finaali tulemusi. Aeg paranes, uueks isiklikuks rekordiks 8.61. Tundub, et laager läks asja ette. Kaugus on neil võistlustel veel jäänud.
Mikk Meerents jooksis aja 8.29, teine oli Mikk Mihkel Nurges. Robi aeg andis tänases järjestuses 5. koha.

Hommikul Robiga Tartu poole sõites läks miskipärast teema mõttetutele ja vahest isegi väsitavatele küsimustele. Neist esimene  kõlab nii: kas lähed medalile järele? ja teine: kuidas vorm on?
Kui medal tuleb kehva tulemuse pealt, siis pole sel tema jaoks mingit väärtust, sest sportlane  läheb ennekõike ikka oma võimetele vastavat või isegi veidi enamat tulemust tegema, ütles ta selgituseks.
Vormi kohta sain kommentaari, et see üksi ei loe - vorm võib hea olla, aga kui tehnika paigast, siis ainult hea vorm edu ei too. Seega peab ideaalse tulemuse saamiseks olema paigas kõik.  Kui siis tuleb lisaks ka medal.... siis see on lihtsalt lisaboonus!

Ise istun nüüdseks juba  Tallinnas uute surematute saadete salvestusel ja lihtsalt loodan, et Tartus kõigil kõik eduelamuseks vajalikud komponendid kokku langeks ja aina uusi supertulemusi tuleks.

Ja tuligi! Ka kauguses tuli isikliku rekordi parandus, seda mõlemal kirjaläinud katsel, lõpptulemuseks 7.32.
Tänane päev kinnitas hommikust mõttevahetust, mille kohaselt ei pruugi isiklik hea tulemus alati medalit tähendada, aga rõõm sellest ju ei vähene, ma loodan. Märgid valmisolekust uuel nädalavahetusel mitmevõistluses hea tulemus teha on head.

Kaugushüppes oli noorsoo arvestuses meestest parim Henrik Kutberg 7.64, teine Rain Kask - 7.55 ja kolmas Mikk Meerents samuti tulemusega 7.32, aga kuna tema teine parim katse oli 7.31 ja Robil 7.29, siis selle alusel kujunes paremusjärjestus Miku kasuks. Kindlasti on tähelepanuväärne ka viiendaks jäänud Richard Pulsti tulemus 7.31: Mitu meest maandus üsna ühte auku :). 

Päeva lõpuks üks väike õiendus, nimelt ei olnud Robi sõnul tõkkes tegemist isiklikuga ses mõttes, mida mina silmas pidasin. Isiklikuga on tegemist küll, aga absoluutse isiklikuga, sest uus vanuseklass andis ette uue kõrgusega tõkked, seega vana tulemus on ajalugu ega sobi enam uude ajaarvamisse. Sama kehtib tuleval nädalal ka kuulis ja suvel kettas. Uus null-punkt, uus ajaarvamine. Poisist on saanud mees! :)


No comments:

Post a Comment