Total Pageviews

Sunday, March 17, 2013

Arengud jätkuvad

Suuremad arengud jätkuvad Ameerikas, kus Maicel uuendas oluliselt oma senist kettaheite isiklikku. Uus tulemus 44.03
Võhiku jaoks, kes mõtleb Gerd Kanteri hoogsatele kettakaartele ja leiab, et arenguruumi on veel kõvasti, toon kõrvale meie seniste 10-võistluste rekordtulemuste sees heidetud kettaheidete pikkused. 

Andrei Nazarovi käes on aastast 1987 Eesti noorsooklassi 10-võistluse rekord 8322 punktiga. Ketast heitis ta nende punktide kogumisel 41.68.

Erki Nool hoiab aastast 2001 enda nimel Eesti 10-võistluse rekordit võimsa punktisummaga 8815. Tema kettaheite tulemus oli rekordseeriat tehes 43.40.

Muidugi ei heitnud Maicel oma kõva tulemust mitmevõistluse sees, aga see ei tähenda. Tulemus näitab, et mees on hoos. Robi on oma salaarvestuses välja arvutanud, et mitte ainult noorsoo EMi norm (7200), vaid isegi Moskva MMi norm 8000 punkti võiks olla Maicelile täiesti jõukohane. Tuleb vaid pöialt hoida, et mingeid ootamatuid takistusi teele ei satu ja siis valmis olla selleks, mis vali saatus meile pakub ;). Ise ootan põnevusega.

Novembris kirjutasin hulgast Eesti noortest, kes sealpool õppimas ja trenni tegemas. Täna leidis Robi Rasmus Rooksi hea tulemuse kauguses - 7.49, mille võiks vist mehe uueks isiklikuks lugeda, kuid kahjuks saatis seda hüpet lubatust suurem taganttuul. Teistest palju kuulda pole seni olnud. 

Kuulda oli viimasel nädalal vaid Robi unistuste poole liikumisest, mis minus kahetisi tundeid tekitab - sel ajal kui teised ütlevad: oo, kui lahe!, tunnen alati ka väikest ängi. See on paratamatu, aga kindlasti mitte takistavaks teguriks ühe mehe arengus. Las lendab!

No comments:

Post a Comment