Total Pageviews

Sunday, March 3, 2013

Göteborg ja Lasnamäe

Teist päeva elan kaasa mitmevõistlusele Göteborgis ja tegelikult Lasnamäel ka, kus Janek Õiglane teeb suurepärast 7-võistlust juuniorite vanuseklassis ja imemees Hausenberg B-vanuseklassis.
Robi üheks salasooviks oli eelmisel aastal üle teha Reintaki juuniorite vanuseklassi 7-võistluse rekord, mis on praegu 5592 punkti, aga mäletatavasti tõmbas ta teisel päeval ära tagareie ja sinna see läks. Õiglase senist võistlust ja tulemusi vaadates tundub, et tal on kõik võimalused olemas selle rekordi enese nimele vormistamiseks. Eile kogus mees nelja alaga 3110 punkti ja täna alustas väga hästi tõketes. Ma ei viitsi hakata arvutama täpset puunktiseisu Reintaki omaga võrreldes, aga selge on, et eile kaotas ta Reintakile kuskil 70 punktiga ja tänane tõkkejooks vähendas vahet Õiglase kasuks veelgi. Reintaki teivas oli rekordit tehes kõva - 4.90 ning 1000 aeg 2.57,70. Õhtuks näeme, mis Õiglane suudab. Teibas tal seni hiilgavaid tulemusi kirjas ei ole, aga joosta poiss jaksab!
Kahjuks pidin nägema, et Tsernjavski 60m tõketes starti ei saanud. Õnneks mees jätkas.
Näen neid asju ekjl.ee lehel toodud võistlustulemustest, ei mujalt.
Lõppkokuvõte kujunes suurepäraseks - rekordit ei sündinud, aga tubli tulemuse tegi kokku nii Janek Õiglane kui ka Kristjan Rosenberg, esimene kogus 5333 ja teine 5200 punkti. Usun, et kui Tsernjavski oleks saanud punktid ka tõkkest, oleks temagi olnud 5000 punkti ületajate seas.
Tugevad tegijad tulevad tagant, mille üle võivad ju mitmevõistluse fännid ainult rõõmu tunda. Naiste seis on juuniorite osas nutune.
Ei hakka rohkem halama. Märgin hoopis selle ära, et B-klassis tegi Hans-Kristjan Hausenberg võimsa vanuseklassi rekordi, mille võib nüüd küll suurte rasvaste numbritega oma nimele kirjutada - 5239 punkti on ligi 500 punkti enam kui oli varasem vanuseklassi rekord sel alal.

Göteborgis katkestas oma tänase võistluse  Mikk Pahapill. Jõeväli üksi peab meie jaoks kastanid tulest tooma ja tundmatu suurusena sinna minnes on ta oma ülesandega seni juba väga hästi hakkama saanud. Ise lootsin teibas veel enamat 4.70-st, aga ikkagi tubli, on see ju tema  isiklik :).
Eriti heas hoos tundub olevat Mayer, saab näha, millega see hoog lõpeb :).Teibas lõppes 5.20-ga ja jooksumees, mäletate ehk Tallinnast, on ta kõva. Oma FB lehel ei varja Mayer rõõmu, sest teine koht on enne viimast sama hästi kui taskus ja kes teab.... .
Nii läkski - Mayer säilitas oma teise koha, punktid 6297. Võitmatu oli Eelco Sintnicolaas punktidega 6372. Minu teine lemmik Adam Helcelet ei suutnud oma kolmandat kohta hoida ja kaotas nelja punktiga Mihail Dudasele, kes sai lõpuks 6099 punni.
Viis meest ületasid neil võistlustel  6000 punkti piiri, viies oli venelane Ilja Škurenev. Meie Kaarel Jõeväli jäi lõpuks 9. kohale 5841 punktiga. Oli üks põnev võistlus ikka küll.

Proovisin ise ka täna joosta 1000 meetrit ja kogesin taas, et see on ikka kuratlikult raske. Võtab täitsa hingeldama, mis sest, et mul pold ühtegi väsitavat ala selja taga, sest teleka vaatamist ja siin kribamist ei saa ju eriti väsitavaks pidada :). Tuule takistus oli muidugi suur - jälle kisub tuisuks, aga ellu jäin ja jään nüüd ootama uusi põnevaid võistlusi.

No comments:

Post a Comment