Total Pageviews

Sunday, March 31, 2013

Kevadised tegemised

Esmalt pean tunnistama, et minust on saamas trenni narkomaan. Alanud on neljas trenninädal ja kui Robi ütles, et tema eesmärk oli mind kava tehes jooksma panna, siis see eesmärk täitus varem kui me kumbki oodata oskasime. Täna jooksin 5 kilomeetrit ja uskuge - see on mõnus! 1500 aja peale ma siiski ei jookseks. Robi näitas, milline on 1500 tempo, aga ma ei hakanud järele prooovima, kulgen omas rütmis nautides seda, mida teen. 

Veidi kaugemale tagasi vaadates oleks patt mööda minna möödunud nädalavahetusel Päevalehes ilmunud Robi persoonikast. Loo autor Karl Rinaldo tegi kogu jutu Delfi vahendusel kättesaadavaks ka neile, kel Päevaleht koju ei käi ja kes lehesabas seista ei viitsi. 
Midagi uut ses loos ei olnud. Vahest mõne jaoks oli üllatus, et poiss kunagi kirega ka võrku mängis, aga ise olin üsna rõõmus, kui Audes selgus, et kahte jumalat korraga teenida ei saa. Tegelikult mäletan sedagi korda, kui pärast ühte järjekordset võrkpallivõistlust ütles Robi ise, et see pole päris tema ala.

Igatahes tõi Robi jaoks lehelugu unustatud pallimängu jälle meelde ja nii ta möödunud nädalavahetusel oma küla poistele üle hulga aja taas appi läks. Kohilas oli miski turniir, kus nad olid ühe mängu võitnud ja teise kaotanud. Mul poleks midagi olnud selle vastu, kui nad oleks mõlemad mängud võitnud, aga ju oli võidutahtjaid teisigi.

Tegelikult on viimane nädal möödunud Robi jaoks arstide vahet sõeludes, mis jätkub veel ka järgmisel nädalal. Menüüs on kõike: meestearstidest alates ja uuel nädalal põhjalike südameuuringutega lõpetades. Vahepeale on jäänud pöia kompamine, mis pidi teinekord kahtlasi valuaistinguid andma. Järge ootavad veel mõne spetsialisti külastused. Mitte, et midagi otse paigast oleks, aga oleks ju hea olla heas vormis enne pikki laagreid. 4. aprillil algab mitmevõistlejate laager Jõulumäel, millele järgneb kolmenädalane Hispaania laager.

Hispaania laager (11. aprill - 2. mai) on Robi jaoks viimane soojamaa laager enne Ameerikasse äraminekut. Nii pikalt polegi ta varem laagris olnud ja seegi sai võimalikuks ainult tänu toetajatele. Erilised tänud Kergejõustikuliidule ja Ants Kaljundile Pärnu Mets AS-st.
Suur aitähh ja pikk pai kõikidele, kes õla alla panid: vend Siim Kaarel, Liina Kersna, Liisa Vaidla, Liina Tanvel, Allan Juhken, Karel Radiko, Risto Toom, Herle Rohtaas, Külli Friedemann ja Triin Vasar! Tänu teile kõigile saab Robi minna soojamaalaagrisse koguma viimast särtsu olulise hooaja eel. Esimesed head tulemused on pühendatud teile. 

Maicel, kes enam soojamaa laagreid ei vaja, teeb maakera teisel poolel ühe võimsa tulemuse teise järel. Eile lennutas odas järjekordse isikliku, ja mitte lihtsalt ei nihutanud odaotsa mõne sentimeetri võrra endast kaugemale, vaid ikka kohe meetrid jäid vahele vana rekordiga võrreldes. Uus tulemus 60.85. 110 tõketes oli kirjas Maiceli katkestamine. Süda jättis löögi vahele, seda nähes, aga õnneks ei midagi hullu, st vigastus polnud katkestamise põhjuseks, oli lihtsalt "lappama läinud", ütles Robi pärast suhtlust Maiceliga. 

Oma silmaga saate Maiceli tulemused ja tegelikult veel kolme Eesti noormehe tulemused üle vaadata sellelt lehelt. Leidsin siit lisaks Maicelile ka Rasmus Rooksi, Kaarel Mangussoni ja Hendrik Themase nimed. 

Sirvisin veidi meie välishooaja võistluskalendrit ja panen siia kirja enese jaoks olulisemad võistlused, millel silma peal hoian:

8.- 9. juuni - Rootsi-Eesti-Soome mitmevõistluse MV Rootsis
26.juuni -  Eesti Noorsoo ja A vanuseklassi MV Võrus
29.- 30. juuni - Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste Superliiga  Tallinnas
11.- 14. juuli - Euroopa noorsoo MV Tamperes
02.- 04. august - Eesti mitmevõistluse MV Rakveres
10. august algab Moskvas kergejõustiku MM.

Juuniorite vanuseklassis on samuti palju huvitavaid võistlusi, mis siin loetelus ei ole, aga mida kindlasti jälgin. 

Kuni juunini teen kindlasti ise ka usinalt trenni ja kui selleks ajaks hoog üle ei juhtu minema, siis lasen elu lõpuni välja :).

No comments:

Post a Comment