Total Pageviews

Saturday, March 2, 2013

Robi Ameerikas, meie pilgud Rootsis

Aastaid tagasi üht kergejõustiku võistlust Kadriorus vaatamas käies jälgisin silmanurgast vanamehi, kes istusid tribüünil pastakas peos ja tähendasid järjest üles uusi ja uusi tulemusi. Miks, mõtlesin, siis, sest kõik tulemused kuvati ju ka staadioni ekraanile. Täna leidsin end teleka taga seda sama tegemas, kuigi kommentaatorid kordasid ja näitajad näitasid kõiki tulemusi ka ekraanile, aga ikka on vaja kaasaelamiseks olulisemaid näitajaid vaadata omaenese märkmetest, eriti nende omasid, kellele suurema hooga kaasa elad.

Kui mõni lugeja veel aru ei saa, siis olgu öeldud, et elan tulihingeliselt kaasa Göteborgis toimuvatele sise EMile. Olen täiega vaimustunud Kaarel Jõevälja heast algusest (6,93 - 60m, 7.67), kahe ala järel Sintnicolaasi järel kolme punktise kaotusega teine. Jõvälja punktiseis 1884. Pöialt hoian vanade emotsioonide pealt Kevin Mayerile (7,10 ja 7.54), mäletate, ta võistles kaks suve tagasi Eestis toimunud juuniorite EMil ja võitis tookord võimsalt 10-võistluse. Tsehh Adam Helcelet (7,07 ja 7.49) on üks ilus mitmevõistleja, talle elan samuti kaasa ja lõpuks olen muidugi võitja poolt :).

Eesti kommentaatoreid telekast kuulates hakkas kurb. Kurb võiks olla muidugi ennekõike Pahapilli ebaõnnestunud kauguse pärast, aga kui meie kohapealsed reporterid unustavad hoopis ära, et Pahapilli kõrval on võistlustules veel ka teine Eesti mees, kel läheb hästi ja hakkavad selle asemel hoopis lohutust otsima Pahapillile, pakkudes välja, et teistel võib ka halvasti minna, siis jah, muidugi võib, aga me ei hakka ju seda ootama??? Kui lähebki, on pahasti, sest võitja võiks selguda ikka nende seast, kel läheb hästi!

Igatahes jätkan kaasaelamist ja pöidlahoidmist meie omadele ja teistele samuti. 

Vahepeal sain mahti suhelda Robiga, kes jõudis eile Arkansasesse, elas seal kaasa Marek Niidu suurepärastele startidele, sõlmis sidemeid ja ütles, et läheb täna koos Kevin Lazasega treener Travis Geopferti juurde õhtusöögile. On kooliga väga rahul ja tõenäoliselt paneb valiku lukku, kuigi vaatab enne seda üle veel ka Maiceli kooli Georgias. 

Eestlastest tublidel sportlastel hoitakse seitsme maa ja mere taga hoolega silma peal ja juba sai Robigi endale ülesande püüda veel nii mõndagi noort tulevikulootust ära rääkida Ameerika kasuks otsustama. Põnev, kas pole. Loodan, et mõnedel on siiski enam võimalusi ka Eestis jätkamiseks, aga kui nad peaksid tahtma, siis uksed on avatud.

Esimene päev mitmevõistlust Euroopa meistrivõistlustel on läbi ja päeva lõpuks võttis liidripositsiooni enda kätte serblane Mihail Dudas, tehes kõrgusega teistele ära, kogus punkte 3476. Sintnicolaas teine 3444 punktiga, ja Mayer kolmas, kaks punkti vähem ehk 3442. Meie mees, Kaarel Jõeväli, hoiab kõrgel Eesti lippu. Kõrgus oleks võinud olla parem, aga oli nagu oli, on nüüd neljas 3374 punni ja tema järel Adam Helcelet 3370 punktiga.
Need võistlused ei ole Miku võistlused. Kahju. Selle kahju pealt on kogunenud 3208 punkti päeva lõpuks. Kõrguse laeks jäi talle 1.99. 



No comments:

Post a Comment