Total Pageviews

Wednesday, June 19, 2013

Audentesega ühel pool

Vennad kinni püüdmas hetke 9. klassi lõpetamisel
Aeg on seal maal, et nelja aasta peale venitatud õpingud ja usin sporditegemine Audenteses saab homsest ajalooks. Neljapäeval kell 15.00 lähevad suurimad fännid poisil jälle käppa suruma. 

Oli huvitav periood, mis algas suurte kõhkluste ja kahtlustega kooli mineku ees, aga kui oli selge, et valikut pole, siis kadusid kõik pidurid.
Esimesel aastal oli suurimaks probleemiks ülevoolav energia, mis õpetajate õnnetuseks ei leidnud rakendust ainult spordis. Audentese perioodi ainus arenguvestlus jäi just sellesse aega ja ausalt öeldes oli mul tol korral nende klassijuhatajast üsna kahju. Arengust polnud juttugi - kogu kohtumine keskendus taandarengu küsimuste arutelule. Üsna valus oli kuulata, kuidas minu loomult rõõmsameelsest ja paljude jaoks pigem tagasihoidlikust pojast oli saanud õpetajate kirstunael. Robi oli suutnud nende kannatlikkuse viia piirini, mis polnud tollel hetkel enam kaugel õpetajatepoolsest soovist, et poiss jätkaks oma tembutamisi kusagil mujal. 
Ise ta leidis alati, et ei teinud peaaegu mitte midagi.  Ikka oli keegi teine, kes lükkas või tõmbas või lasi... tema lihtsalt juhuslikult jäi ette või vahele.. Seda kõike kinnitades oli tal muidugi suu alati kõrvuni ja kui ta oma juhuslikest juhtumistest rääkis, siis oli eneselgi raske tõsiseks jääda.
Ometi, ma ei tea, kas mõjus see ainukeseks jäänud arenguvestlus või hoopis uus toanaaber klassivend Maicel, aga märkuste arv hakkas tasapisi vähenema. Kordagi hiljem ei ole kuuldavalt kaalutud küsimust, kas see kool ikka on selle poisi arenguks parim paik. Kõik koolitööd said õigeks ajaks ja isegi hästi tehtud ning trenni, seda tegid need kaks poissi enamasti  rohkem kui kästi.
Tugevad trennid ja meeletu pühendumine, eesmärkide seadmine iseendale, väike võistlus sõprade vahel on kandnud vilja. Kinnituseks  2010 aastast Robi nimel olev A-klassi tipptulemus 10-võistluses - 7270 punkti, juuniorite klassi mitmevõistluse isiklik rekord 7583 punkti, mis andis Barcelonas toimunud MMil 5. koha. Üsna kenasti on läinud ka esimesed sammud meesteklassis, aga mehe enese jaoks on hetkel kõige olulisem väljateenitud võimalus õpingute ja sportlaskarjääri jätkamiseks Ameerikas Arkansase ülikoolis. Enam pole jäänud muud kui võtta vastu, mis koolil veel anda on, lõpetada asjaajamised ja minna....

No comments:

Post a Comment