Total Pageviews

Monday, July 8, 2013

Valmistun Tampereks


Selle lehe külastajatele ei tohiks olla uudiseks, et 11.-14. juuli toimuvad Tamperes U23 Euroopa meistrivõistlused. Uudiseks võib olla see, et siinkirjutajal on taas tehtud akrediteering, mis tähendab, et 11. juuli varahommikust alates võib mind leida Tampere linna staadioni tribüünidelt, kus samal päeval algab muu hulgas ka 10-võistlus.
Kui veel hommikul tundsin väikest nõutust Eesti osalejate ja alade suhtes, millel keegi kaasa teeb, siis vastupidiselt kulunud käibetõele, mille kohaselt hommik targem pidi olema, oli seda seekord hoopis õhtu. Kergejõustikuliidu pressiteade andis osalejate kohta ammendava info:

MEHED
100m: Richard Pulst, 200m: Markus Ellisaar, 3000m tak j: Kaur Kivistik, 400m tj: Rasmus Mägi, kõrgushüpe: Tanel Reismann ja Mikk Meerents, kaugushüpe: Maicel Uibo ja Henrik Kutberg, vasaraheide: Martin Lehemets, odavise: Martin Saar, 10-võistlus: Karl Robert Saluri, 4x100m: Richard Pulst, Markus Ellisaar, Timo Tiismaa ja Kaspar Mesila.
NAISED
100m: Diana Suumann, kõrgushüpe: Eleriin Haas, kettaheide: Kätlin Tõllasson, odavise: Linda Treiel.

Kokku 17 sportlast, kes on täitnud võistlustele pääsemiseks vajaliku normi.

Olen kohal tegelikult ainult kahel esimesel päeval, ehk siis neil päevadel, mil Robi võistlustules osaleb. Sel aastal ei ole tal stardipositsioon kiita ja seda ennekõike seepärast, et pole olnud kuigi palju võistlusi, kus oleks saanud oma näitajaid testida Teiselt poolt vahest on oma osa sellelgi, et 10-võistlejate hulgas on ta osalejatest kõige noorem - veel 19. Aga see ei loe, mehe enese soov endast maksimum anda on olemas. Kuidas ja kas see kõik õnnestub, sellele saab kaasa elada alates neljapäevast.

Uurisin veidi, kellele meie omadest veel saan kahel esimesel kohaloleku päeval vahetult kaasa elada ja selgub, et suuremale osale.
Avapäeval ehk neljapäeval teevad kaasa 9 meie sportlast.
Robi nimetasin ära. Kaugust hüppavad Maicel Uibo ja Henrik Kutberg, seejuures on Maicel oma Ameerikas hüpatud tulemusega 7.82 Euroopa kuni 23 aastaste edetabelis 11. kohal.
Martin Lehemets paneb kohe neljapäeva hommikul vasara lendama. Tema senine parem tulemus 66.30 jätab mehe Euroopa vastava vanuseklassi edetabelis 25. kohale.
100m eeljooksudes näen meestest kihutamas Richard Pulsti ja naistest Diana Suumanni.
400m tõketes teeb kaasa Euroopa edetabeli teine mees Rasmus Mägi. Vähemalt eeljooksud näen ära, finaali ajaks olen vast juba kodus tagasi.
Meeste odale ja Martin Saarele saan kaasa elada, ja muidugi Eleriin Haasa kõrgushüppe katsetele.

Reedel 10-võistlus jätkub, selle kõrval toimub meeste kõrgushüpe, kus Eestist rivis jälle kaks noormeest - Tanel Reismann, Euroopa edetabeli 21. mees senise tulemusega 2.18 ja Mikk Meerents.
3000m takistusjooksus teeb meilt kaasa Kaur Kivistik, kes on jooksnud üle takistuste ajaga 8:53,71 ja asub selle tulemusega Euroopa edetabeli 19. kohal.
Enne 10-võistluse viimast ala lastakse 200 meetri esimesed jooksud teha meestel, eestlastest pistab teistega rinda sel alal Markus Ellisaar

Kätlin Tõllassoni kettalendu ma seekord kohapeal ei näe ega ka Linda Treieli oda katseid. Õnneks on enamik häid asju ka järelvaadatavad või siis vähemalt tulemuste kaudu kättesaadavad. Ja kui päris aus olla, siis on isegi kaheks päevaks kohale tormamine seekord tubli eneseületus, aga ma ei mõtle sellele praegu. Loodan vaid, et ees ootavad palju häid emotsioone pakkuvad päevad ja saan tagataskusse juurde ühe toreda seiga, millele vanaduspäevadel hea tagasi mõtelda.


No comments:

Post a Comment