Total Pageviews

Sunday, February 2, 2014

Vihjeid Ameerikast

Robil saab õige pea esimene kuu Ameerikas New Orleansi ülikoolis täis.
On olnud parajalt aega uue olukorraga kohanemiseks ja piisavalt aega ka selleks, et näha, mis saab neist poole vinnaga jalgadest.
 
Kool algaski, sain aru, akadeemilise poolega tutvumise ja ravi ning taastusharjutustega jalgadele.
Mõlemad ülesanded nõuavad tihedat ajutööd. Saab vist hakkama. Kuigi pärast kahte nädalat "puhkust" jalgadele tuletasid esimesed trennid taas meelde, et kõik ei pruugi minna nii libedalt. Võitles taas valuga, aga... tundub, et valu on ületatud ja kui kõik normaalselt läheb, siis saab eeloleval laupäeval proovida ennast taas võistlusrajal, esimest korda uuel distantsil, milleks  on 800m. Robi paljastas, et tegelikult on ta pikka aega unistanud võimalusest joosta 800m. Juba laupäeval näeb- kuuleb, mis unistusest saab. Kuna Robi jalad hüppamist veel ei kannata, siis vaatab ta enne ja pärast oma 800m distantsi kõrvalt, kuidas läheb talvehooaja esimene mitmevõistlus koolivend Markus Leemetil. Ju me vaatame ka. Informatsiooni võistluste kohta leiab siit.

Eestis on samal ajal samuti põnevat mitmevõistluse nädalalõppu oodata. Olen äärmiselt tänulik kergejõustikuliidule, kelle innovaatilised lähenemised võistlustele võimaldavad sellest talvest asjast huvitatutel olulistest hetkedest mugavalt kodus osa saada. Jah, ma tean, kohapeal on oma fiiling, aga kui kohale ei saa, siis tõesti, sügav kummardus Kergejõustikuliit. Kiidan ponnistust ja usun, ma pole ainus!
 
Lähen veel korra tagasi Ameerikasse, kus on hooaega hästi alustanud Maicel-poiss, kes oma esimesel 7-võistlusel kogus 5811 punkti ja võitis sellega oma veidi keeruliseks keeranud võistluse, mis tähendas, et teise päeva alad said läbi ajaks, mil meie mõistes üks võistluspäev tavaliselt algab, ehk 9.35-ks ikka nende aja järgi hommikul oli mehel juba medal kaelas.
 
Grete Šadeiko on pika vigastuspausiga ühele poole saanud ja teinud üle hulga aja esimese viie-võistluse, kus ta kogus 3656 punkti.
 
Kaugushüppaja Meelis Siimsoni jalal käisid arstid  samuti möödunud suvel noaga kallal. Temal läheb võistlema hakkamisega veel veidi aega, aga trennidega on juba alustanud, kinnitas poiss jaanuari esimesel poolel.
 
Tegelikult on ju küll, kellele kaasa elada ja kellele pöialt hoida nii siin kui ka seal pool suurt ookeani.

No comments:

Post a Comment