Total Pageviews

Saturday, May 3, 2014

Kõik on liikumises


 
Olen pikalt vait olnud, mis õnneks ei tähenda, et vahepeal midagi põnevat juhtunud poleks. On ikka.
 
Näiteks aprilli keskel elasin kaasa Gretele, kelle 1 punktiline rekordiparandus (7-võistlus - 5706) on väga suur asi, arvestades, et eelmine hooaeg vigastuse ja sellest taastumise tõttu vahele jäi. See oli märk, et kõik on jälle hästi ja aina paremaks läheb. Väga tubli tüdruk.

Enne seda käis Robi tujutult ketast heitmas, millest sündis üks uus tujutu isiklik, 40 meetri joon ületatud. Tujutusel olid omad põhjused, aga õnneks polnud need seekord seotud miski vigastusega. Vahest tuleb ikka masendus ja lootusetus peale, eriti kui kodu kaugel ja kohupiimakooke vaid piltidelt näeb.
 
Päev hiljem pärast Grete suurepärast tulemust jooksis Robi ühel ilusal staadionil 200 meetrit. Markus jooksis ka ja nagu ühesugustele kohane, jooksid nad seekord välja ühesuguse aja: 22.23. Robi puhul läheb see vist isikliku rekordina kirja, tagant tuul 1,8. Markuse jooksu ajal puhus tuul veidi valjemini, tugevuseks mõõdeti 3,1. Tuult keerutav staadion oli selline:
 
 
Eelmisel nädalavahetusel olid samuti võistlused, kus Robi plaanis hüpata teivast ja tõkkeid joosta, aga ei hüpanud ega jooksnud, jäi hoopis ühikasse jalgu leotama.  

 
Ütles, et jalad polnud piisavalt põrutuskindlad, 9.-10. mail ootav mitmevõistlus, Lõuna Konverents, nii vist on selle nimi maakeeli, on olulisem.
Tundub, et aja mahavõtmisest oli abi, või oli rohkem abi vahepealsete olukordade selginemisest, igatahes on poiss jälle rõõmsam, jalad hüppavad juba teivast ja kannatavad muidki vigureid teha. Trenni vahepeal näiteks hüppavad nad kapi kõige kõrgemale riiulile peidetud banaanide järele - iga liigutus loeb!
 
 
Banaanid, nii palju kui tahad ja rohkem veel, lisaks maapähklivõi ja mandlid tumedas shokolaadis -  need vist ongi Ameerika parimad asjad, mis on andnud piisavalt energiat esimese semestri lõpetamiseks sealses ülikoolis ja loodetavasti jätkub neist ka lauaplaadile joonistatud eesmärgi realiseerimiseks.


Juuresolevalt pildilt paistvad numbrid ootasid realiseerimist eelmisel võistlusel, kus ideaalist 3 punkti puudu jäi. Uued numbrid, mis pidid juba silme ees virvendama, veel avalikustamisele ei kuulu, ütles numbrimaalija. Mis toimuma hakkab ja kuidas läheb, millised on arengud, näeme, kuuleme või loeme juba uuel nädalal. Punktide kokkuajamise koht Bill Stephens Track & Field Complex  Conway, Arkansas. 

No comments:

Post a Comment