Total Pageviews

Monday, June 9, 2014

NCAA - kaua pole jäänud

Ameerika üliõpilaste tähtsama jõuproovini, suure meistrivõistluseni (NCAA), on jäänud varsti veel vaid loetud tunnid. Kolmapäeva, 11. juuni õhtul, meie aja järgi 21.30 antakse mitme-võistlejatele 100m start ja läheb lahti.
Eelmisel aastal elasime tulihingeliselt kaasa Maicelile, kes oli seda kõike väärt. Seekord on Maiceli kõrval võistlustele üles antud ka Robi. Kas ta tõesti ka võistleb, seda näeme-kuuleme juba kolmapäeva õhtul. Mees ise oli kahtleval seisukohal, sest suutis endale eelmisel nädalal "kingituse" teha ja polnud kindel, kas sest taastuda jõuab.
Maicel võistleb kindlasti ja neljapäeva õhtul lisandub Grete Šadeiko, kellele tuleb pöialt hoida tubli seitsmevõistluse läbi tegemiseks.
 
Kuigi ma olen hetkel veidi väsinud ja teadmatuses Robi osas, leian, et need võistlused tulevad igal juhul ägedad ja vaatamist-kaasaelamist väärt. Juba ainuüksi Maiceli pärast, kes on selle aasta parima 10-võistluse punktisaagiga -8123 - Ameerikamaa üliõpilaste mitme-võistlejate edetabelis teisel kohal oma koolivenna Garrett Scantlingi järel (8169).
9. kohal on edetabelis Läti poiss Reinis Kregers, kes samuti USA-s haridust omandab, tema selle aasta parim tulemus on 7618 punkti. Robi oma 7497 punktiga on hetkel edetabeli 14., tema ees 12. kohal on näiteks sakslane Johannes Hock 7573 punktiga.
Tegelikult kõik need varasemad punktitulemused polegi siin nii tähtsad, sest selle võistluse puhul loeb mängu ilu. Usun, et suur osa neist poistest on valmis ründama vähemalt 8000 punkti piiri, mõni teadagi vähemaga leppimist endale lihtsalt lubada ei saa. Kuidas läheb, kes millega üllatab see selgub kõige hiljemalt reede hommikuks.
Kes pole veel viitsinud selgeks teha, kust saab infot ja hakkab nägema tulemusi, siis viite leiate SIIT.

No comments:

Post a Comment