Total Pageviews

Wednesday, June 10, 2015

NCAA - üliõpilaste meistrivõistlused Eugene's, Ameerikas

Pidu hakkas pihta!
Hooaja tähtsaim võistlus tudengitest kergejõustiklastele on käima läinud. Nagu öeldud, on eestlastest rajal ja põhjust pöidlaid hoida Grete Šadeikole, Markus Leemetile ja tiitlikaitsjale Maicel Uibole!



Naised 7-võistlejad alustasid pool tundi varem ja seega saab soojenduseks rõõmustada Grete Šadeiko tubli tulemuse üle 100 m tõkkejooksus, kus aeg 13.92 oli nende võistluste kontekstis küll 16., aga isikliku saavutusena tema seni võistlustel joostud parim aeg sel distantsil. Kas pole tore algus!
Kiireima aja jooksis Georgia Ülikoolis õppiv Kendell Williams, kelle aeg oli 13.08, hooaja parim, säutsub ülikool. Nende kontolt korjan ka pilte blogisse. Kummardan ja tänan.
Grete kõrgushüppe tulemuseks jääb 1.72, see on tema selle aasta tulemus, isiklik rekord mõne sentimeetri võrra parem.
Kuuli tulemus 11.77 jääb isiklikule üsna tublisti alla.
Grete 200M oli hiilgav, uus isiklik tippmark sel alal on tänasest 24.74!
Homse päeva punkte tuleb hakata edasi kasvatama selliselt tulemuselt nagu 3426

MARKUS/ MAICEL

100m

Maicelil esimene ala tehtud, aeg 11.10 on hooaja parim, punkte tuleb 838, tänane 14. tulemus. Tundub, et tuul +3,2 oli selle jooksu ajal tugevam kui võiks.
Markuse aeg 10.99, mis on korralik, aga me oleme näinud tal ka väledamaid jalgu. Tuul jooksu ei mõjutanud.  Päeva 8. aeg ja annab punkte 863.


KAUGUS

Markus hüppab. Pilt
South Carolina FB lehelt
Markus sai kohe esimesel katsel lõpuks sest õnnetust 7 meetri joonest jagu, tulemuseks mõõdeti 7.01, mis tähendab, et kes nüüd teab, tahab ja oskab, küll see rõõmustab! :)
Millega vastas Maicel oma esimese katsega??? Ütlen kohe ette ära, et võite juba karjuda Hurraa ja Elagu, kuigi arenguruumi jab, aga Maicel hüppas esimese pauguga hooaja parima tulemuse 7.54. Kodupublikul on põhjust käsi plaksutada!
Ohh, poisid viivad hilistel ülevalolijatel une kus see ja teine - Markuse teine katse 7.13!
Ega ma tegelikult päris hästi aru ei saa, mitmendate katsetega tegelikult need tulemused tulid, aga sellest saan küll aru, et just need tulemused poiste nimede taga kirjas on ja nii ka jääb.
 
Maicelil kahe alaga 1783 ja Markusel 1708 punkti. Üks jagab teist-kolmandat kohta ja teine on kümnendal positsioonil. Tore algus. Hiljuti Tartus toimunud maavõistlusel oleks nad nende tulemustega olnud kohe juhtpositsioonil. Vaatame, mis saab edasi.

KUUL
Tundub, et selle ala jaksan ka veel üleval olles ära oodata.

Maiceli kuul
Ootuste kohaselt peaks Maicel heitma üle 14 meetri ja Markus samuti 14 meetri joone juurde.
Ja nii läheb, vähemalt Markusel, kes saab esimesel katsel kirja uue isikliku kuulitõukes - 13.92!
Maiceli esimese katse võib ebaõnnestunuks lugeda, sest 13.64 pole tema võistluste tase. Teine katse on juba täitsa mehe moodi - 14.38, mitmevõistluse sees selle hooaja parim, natuke otsa ja juba uus isiklik :). Otsa ei tulnud, aga sest pole lugu, tulemus sai korralik.

Kolme ala punktide seis selline:
Maicel - 2535 punkti ja teine positsioon isiklikuga plussis 58 punktiga Meelise säutsudele toetudes
Markus 2431 punkti ja hoiab kaheksandat kohta. Markus edestab samuti isiklikku 58 punktiga. ikka Meelist uskudes.

KÕRGUS
Maiceli kõrguse stiilinäide
Sel alal tegi Maicel eelmine kord hirmsa tulemuse ette - 2.18. Kas täna suudab sama palju, see selgub minu jaoks liiga sügavas öös.
Markus on alustanud ja alustas kohe närve kõditavalt, sest ületas kõrguse 1.81 alles kolmandal katsel. Tema isiklik on muidu 1.94. Selle vääriliselt järgmised paar kõrgust üle esimestel katsetel. 1.90 peal tuli jälle tõrge, aga kolmandal üle ja lõpptulemuseks täna 1.93, mis arvestades teist hüppe sammu kõrguse lati tõstmisel on põhimõtteliselt nagu isikliku kordamine.
Maicel, vana kala sellel alal võttis nagu ikka alavõidu, aga seekord tuli see kõrguse 2.14 ületamisega, mis alistus teasel katsel.

Markusel seega nelja alaga 3171 punkti
Maiceli tubli kõrgus andis punktisummaks 3469

400M
Siin ootan Maicelilt jooksu 50 ja peale, Markuse kiired jalad peaks teda finišist üle kandma 49 sekundi sees.
Ohhooo! Oli see vast kiire jooks. Ala võitja Harrison Williamsi aeg 47.16. Aga meie mehed??
Markus jooksis jälle uue isikliku - 49.12!
Maiceli aega vaadates tundub, et midagi juhtus, sest pole võimalik, et mehe aeg oli viimane, eelmisest kehvemast veel sekund halvem ehk 51.65. See ei lõhna hästi.

Kui nüüd vaadata punkte esimese päeva järel, siis peab ikkagi ütlema, et kokkuvõttes pole ju paha!
2. Maicel - 4209 punkti, kaotades isiklikule rekordgraafikule -15 ja päeva parimale, ootamatule raketile Pau Tonnesenile 21 punkti.
7. Markus - 4027 punkti, mis on 320 punkti parem kui oma isiklikku rekordit tehes. Maicelile kaotab 182 punktiga.
Pilt Markuse kontolt
Esimese päeva kokkuvõtteks parandas Markus viiest alast kolmel isiklikke rekordeid, vaata ja kuula, mis mees ise sellest kõigest arvas.
Maicel uuendas hooaja parimaid tulemusi kahel alal. Ilus algus.

Selle peale söön küll ühe rammusa röstika paksu soolase maapähklivõi kihiga kaetult. Nämm!

Lisan veel lõppu, et mitte kõigil ei läinud hästi. Robi lehvitas rätti oma kooli kolmele 10-võistleja, neist Williams katkestas juba pärast esimest ja Maiceli põhikonkurent Garrett Scantling neljanda ala järel. Probleemiks vigastused :(.

4 comments:

  1. Mis lingilt jälgda saaks? ja mis kell teine päev hakkab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mehed alustavad täna meie aja järgi kell 8 õhtul. Tulemusi vaatan siit: http://www.ncaa.com/2015-division-i-mens-and-womens-track-and-field-championship

      Delete
  2. kas kindel, et kell 8 ehk vahe 10 tundi? mitte 9. Oregon osariike on 2 ühel näitab 9 teisel 10. Tänud siiski.

    ReplyDelete
  3. No selge on see, et kui kell kaheksa valmis olla, siis millestki ilma ei jää :).

    ReplyDelete