Total Pageviews

Friday, January 15, 2016

Esimesed tulemused

Olemas, need esimesed!

Poistel on 60m tõkkeid joostud, Georgia omade ajad olid sellised:

1. Garrett Scantling - 8.05
2. Devon Williams  - 8.10
3. Maicel Uibo        - 8.42
4. Karl (Robi) Saluri - 8.54 PB

Garrett ja Devon pääsesid finaali, Maicel ja Robi otse teivast hüppama.

Robi enda lühike kommentaar oli, et hakkab tõketele varsti pihta saama. Täna veel päriselt ei õnnestunud, kuigi tegu oli viimatistel kahe aasta tagustel võistlustel fikseeritud senise parima tulemuse parandusega, siis oli ajaks 8.61.
Täna jooksis liiga esimesele alla, mis tähendab võhiku jaoks, et liiga lähedale. Lugesin hiljuti kellegi memuaaridest, et see ongi üks tõkke jooksu suurimatest ohtudest, et kellelegi sisse ei jookseks, et kellegi küünarvarrega pihta ei saaks jne. Robi sõnul tuli tal olukorra päästmiseks veidi hüpata, millega kaotas kiiruses. Saate ehk aru, et tegelen siinkohal olukorra ülekirjeldamisega, mida ise näinud ei ole. Rõõm on seejuures minuga. Olge teie ka rõõmsad. Mehed on terved ja seega saab katsetada, millistesse kõrgustesse teivas neid saadab.

Teivas läks selles "trennis" Robi sõnul kõigil aiataha. Nii Garretti, Maiceli kui ka Robi laeks jäi kõrgus 4.70. Kus juures Garrettile ja Maicelile oli see algkõrguseks, mille nad ületasid alles kolmandal katsel.
Robil oli algkõrguseks 4.40, mis alistus samuti kolmandal katsel, paremini läks kõrgusel 4.55, mille mees võttis esimesel ja siis see 4.70, mille ta sai samuti kätte alles kolmandal katsel. Kokku oli tulnud koos soojendustega 30 hüpet, mis tähendas, et kõrguseks 4.85 enam lihtsalt jõudu ei jagunud.

Kui nüüd visata kiire pilk peale Robi senistele parimatele tulemustele, siis on näha, et tegelikult sündis tema jaoks teibas taas üks isikliku rekordi parandus - varasem, rohkem kui aasta tagasi ületatud kõrgus oli 4.60.
Georgia neljas mees, Devon, sai teivashüppes kirja 4.40.

Uuel päeval, pärast kosutavat ööund, saame näha, mida poisid suudavad, kuidas õnnestub kaugus ja kuul. Ilus on oodata ajal, mil õue vaadates tundub nagu oleks raamatust "Suur maalritöö" astunud välja maaler-mees ja kogu ilma valgeks võõbanud.

Aknast õue, Kuimetsas
 16. jaanuar

Sain nüüd ka teise päeva tulemused koos kommentaaridega, mis algasid sõnadega, et täna "läks lappesse" kauguse ja kuuliga. Lappesse läks sellepärast, et poisid olid alles kuulitõuke ringis, kui said aru/teada, et kaugus algab 10 minuti pärast.

Maiceli kuul oli seetõttu metsa lennanud, Robi tõukas 13.85, mis on jälle veidi parem kui kaks aastat tagasi heidetud 13.79 ja tähendab seega, et tuleb taas rekordites väike parandus teha.
Garrett oli saanud kirja 14.90, aga Robi ütles, et tema jaoks mitte liiga hea tulemus.

Kauguse jaoks sooja ei jõudnud teha, sammud said kuidagi maha märgitud, aga tehnika kõigil tuksis. Garrett astus kõik üle, Maicelil polnud ühtegi mainimisväärset tulemust ja Robi ise oli lennanud kahel katsel mõned sentimeetrid üle seitsme meetri.

Kokkuvõttes oli võistlus olnud hea trenni eest, mida ta olema pidigi ja Robi oli rõõmus selle üle, et saab lõpuks jälle võistelda.

Kaugus 16.0.16 Birminghamis

Kuuli tulemused 16.01.16 Birminghamis
Esimest seitsmevõistlust on oodata Jaanuari lõpus 29 ja 30 Fayetevilles . Enne seda veel üks mõõduvõtmine Lexingtonis 22. ja 23. Jaanuaril, mis alad, pole tänaseks veel teada.
 

No comments:

Post a Comment