Total Pageviews

Saturday, February 27, 2016

Kagu Konverentsi teine päev Arkansase Ülikoolis

5792 punkti, uus isiklik rekord ja teine koht! Palju õnne!

Foto UGA pildigaleriist
Enne uue päeva uusi sooritusi soojendan näpud üles vanade ehk eelmise päeva kokkuvõtetega.
Robi jaoks sündis isiklik rekord esimesel alal, see oli 60 m ja aeg 6.87, Kauguses mõõdeti 7.33, Kuul lendas 13.84 ja kõrgushüpe tuli katkestada pärast 1.84 ületamist. Punkte kogunes esimese päeva lõpuks 3202, mis tähendab, et edestab isiklikku rekordigraafikut 69 punktiga. Eilseid emotsioone leidsin kooli veebilehelt, kus teiste sekka sattusid pildile nii Robi, Maicel kui isegi Markus!
Markuse jaoks jäi eile võistlus vigastuse tõttu pooleli, Maiceli alaks täna on kaugushüpe.

Täna päeval jälgisin Delfi vahendusel Eesti Meistrivõitlusi. See on äärmiselt tänuväärne, et Delfi neid ülekandeid teeb, sest seeläbi sain osa mitmest kaunist hetkest, millest säravaim oli kindlasti Ksenja Balta kaunis jooks ja uus Eesti rekord 60m jooksus ajaga 7.29.
Robin Noole 5 meetrise teivashüppe nägin samuti ära. Pöialt hoidsin Janek Õiglasele ja Kristjan Rosenbergile, kes samuti said teibas suurepärased tulemused - 4.90. Rääkimata teistest tublidest, kes heade sooritustega kuulamise ja kaasaelamise meeldejäävaks muutsid.

Tagasi Ameerikasse, kus kohe alustavad mitmevõistlejad oma päeva.

60m tõkkeid
Tehniline ja mitte just tugevaim ala Robi jaoks,kuigi sel talvel on isiklikku rekordit iga võistlusega veidi parandanud. Eile kõrgushüppes ootamatult ligi karanud põlvevalu ei pidanud tänast päeva segama, arvas Robi, aga näeme.
Foto Georgia Track&Field twitteri lehelt. Robil on Kata tehtud käepael. Eesti värvid.
Aeg 8.37! See on küll kena üllatus ja väga tubli isikliku parandus! Vaatasin jooksu Georgia Ülikooli Twitteri lehelt, see oli ilus!
Garrett jooksis talle omase aja 8.06, aga Devon, kolmas nende kooli poiss ei saanud täna tõketega hakkama ega lõpetanud seda jooksu. Hea kutt, aga pidevalt temaga midagi juhtub. Kahju!
Üldseis tõkete järel sai selline:

Robi edestab oma isiklikku rekordigraafikut enne kuuendat ala 102 punktiga.

Ees on teivas, võta või jäta. "There is always a pole vault," kirjutas eile öösel mulle Robi, kui tänase päeva võimalusi arutasime. Lause kuulub ühele mu lemmik 10-võistlejale, ameeriklasele Dan O'Brienile, kelle elulugu praegu loen. Robi sõnul oli Dan O'Brien sellega öelnud, et teivashüpe on 10-võistluses ala, mis lööb kaardid laiali.  Tehniline, keeruline, aga minu jaoks väga huvitav, samas absoluutselt arusaamatu. Aga nad lähevad, jooksevad, kerkivad, lendavad ja maanduvad. Imetlusväärne. Surun pöidlad pihku ja soovin, et kõik õnnestuks!

Teivashüpe
Robi valis algkõrguseks täna 4.40, isiklik rekord on eelmise 7-võistluse sees hüpatud 4.70.
Väikese edumaaga punktiseisu põhjal Robi ees asetsev Ibn Shorti jaoks ei ole teivas just lemmik alaks, senine isiklik oli 3.80, aga täna tuli väike parandus ja ta lõpetas kõrgusel 4.10.
Lindon Victori jaoks on samuti järel tema võimete jaoks tagasihoidlikumad alad, teibas isiklik seni 4.55. Täna, kui tulemusi uskuda, tuli leppida vaid 4.30-ga.
Robi sai algkõrgusest jagu, järgmine katse on kõrgusel 4.60. Samalt kõrguselt alustab ka Garrett, kelle isiklik on 5.10.
4.60 alistus teisel katsel, 4.70 ka üle ning uut rekordit tähistav 4.80 samuti esimesel katsel. Nii jääb.

Punkte enne viimast ala 4942, mis tähendab plusse isiklikus rekordigraafikus koguni 132.
Nüüd läheb põnevaks.

Robi ees teist kohta hoidev Lindon ei ole eriti nobe jooksja. Robiga võrreldes on ta isiklik tagasihoidlik. Robi taga, 4. kohta hoidev Brad on jooksus võrdne pigem Lindoniga. Ibn võiks Robiga võidu joosta küll, aga täna see teda vähemalt Robi löömiseks ei aita. Seega, mis juhtub viimasel alal,sõltub sellest, kui näljane Robi teise koha järele on. Eile ütles, et 1000m pingutada ei kavatse, 2.43 oleks hea. Kui Lindonil särtsu pole, siis piisaks ka sellest tulemusest tema löömiseks, aga kui on, siis peavad pingutama mõlemad, juhul kui teine koht neil võistlustel sellist väärtust meeste jaoks omab. Varsti näeme.

Tehtud. Jooksis veidi kiiremini või siis peaaegu täpselt nagu plaanitud, aeg 2.42,14 ja koht teine. Georgia poiste kaksikvõit. Robi ütles kord, et oleks Rahul,kui lõpetab sisehooaja punktidega 5800. Peaaegu oleks juba nagu tehtud,aga mis jääks siis kahe nädala pärast toimuva NCAA jaoks:).


Tubli poiss! Nagu oleks kogu aeg sadulas püsinud.

No comments:

Post a Comment