Total Pageviews

Sunday, March 13, 2016

Ema tegi veidi statistikat

Sissejuhatuseks veel kord: Palju õnne, poja! Sisehooajaks püstitatud eesmärk täidetud. Lõppenud võistlustel kogutud 5856 punkti lubab lootusrikalt vaadata vastu vähem kui kuu aja pärast algavale 10-võistluse hooajale. Meie usume sinusse! 
Rõõmus Robi Kergejõustiku FB lehelt
Magasin sel ööl rahulikult, vaim on puhanud ja nüüd on võimalus ilma suurema kireta veidi analüüsida, mis võistlusega siis ikkagi tegu oli ja mis masti mehed sellel osalesid. Postimehe kommentaariumis avaldas keegi arvamust, et tegu oli külavõistlusega. Ka nii võib võtta, aga sel juhul peaksime arvestama, et tegu oli väga tugeva külaga. Ameerika üliõpilaste meistrivõistlusele (NCAA) pääsevad 16 käesoleval hooajal parimaid tulemusi näidanud sportlast. Vähemalt mitmevõistluse puhul on see nii. See, et Georgia Ülikoolist pääses võistlema koguni kolm 7-võistlejat ja neist kaks eestlast, seda võib pidada imeks või siis lihtsalt antud kooli väga heaks tasemeks. 
 
Vaatame veidi, kuidas võistlustele pääsenutel läks, kui paljud neist suutsid end realiseerida, kui paljud läksid alt, sest minu arvates just see näitab, kui tugeva võistluse ja võistlejatega tegu on.
 
Esmalt uuesti võistluste kokkuvõte:
16-st võistlust alustanud mehest lõpetas 13, neist 8 parandasid oluliselt või veidi vähem oluliselt oma seniseid isiklikke tippmarke.
 
Näiteks võistlused võitnud Zach Ziemek pääses neile võistlustele 5825 punktiga, aga lahkudes võttis kaasa 6173 punkti, mis tähendas senise isikliku parandamist koguni 348 punkti võrra. Seejuures ei teinud ta midagi väga erilist kui esimese ala, 60m võimas rekordiparandus 6.75 (varem 6.90) välja arvata. Mees tegi lihtsalt ülejäänud aladel "oma ära" va 60m tj, kus ta isiklikule veidi enam alla jäi.
 
Tähelepanuväärne oli kindlasti ka võistlustel neljandale kohale tulnud Williams Harrisoni või(s)tlus, kes parandas oma isiklikku tulemust neil võistlustel 247 punkti. Üksikaladel parandas ta oma tulemusi neljal alal: 60m ja 60m tj, kuul ja 1000m.
 
Luca Wieland tuli võistlustele 5814 punktiga ja lahkus 105 punkti võrra parema tulemuse e 5919 punktiga. Kuigi ka Luca kuulus nende hulka, kes oluliselt parandas neil võistlustel oma 60m aega, siis minu jaoks oli kõige hämmastavam või üllatavam see, et seni teibas 4.61 ületanud mees seekord koguni 5.00 meetrise hüppe oma kontole lisas. Isiklikku parandas Luca veel ka kauguses, aga varu jäi kindlasti kõrgushüppes ja 1000m jooksus.
 
Kõige rohkem isiklike rekordeid parandasid osalejad 60m jooksus - 7 meest.
Kõige rohkem ebaõnnestujaid oli 60m tõkkejooksus, kus koguni 9 meest jooksid oluliselt või veidi vähem oluliselt, aga kindlasti nõrgemini või alla oma seni näidatud võimetest.
Neljal üksikalal parandasid oma tulemusi kaks meest. Ühte juba mainisin eespool, teine oli  Ameerika Karl, aga meie Robi, kelle isiklikud uuenesid 60m - 6.78, kuulis - 14.43, kõrguses - 1.89 ja tõkkejooksus - 8.30 pluss lõplik punktiskoor 5856, mis tõstis ta Eesti sportlaste hooaja edetabeli liidriks ja kergitas Eesti sportlaste läbi aegade sisehooaja edetabelis 7-võistlejate hulgas 12-le kohale, otse oma endise treeneri Tõnu Kaukise järele. 14 punkti on Robil juurde vaja, et selles tabelis Kaukisega kohad vahetuks. Loodetavasti on ambitsioonid suuremad, aga selleks aastaks on siiski 7-võistlusele joon alla tõmmatud. Vähemalt Robi poolt.
Poja hooaja esimesel 10-võistlusel loodan muljeid vahetada juba kohapealt ;).   
 

No comments:

Post a Comment