Total Pageviews

Tuesday, April 5, 2016

Robi 10-võistlused ja uus hooaeg

Puu, mis kasvab talle endale kuuluval maal Athensis
Välishooajale lähevad sel aastal paljud mitmevõistlejad vastu kõrgete sihtidega – Olümpiamängudele pääsemiseks oleks vaja ette näidata määrustepärane võistlus, kust on kogutud kokku vähemalt 8100 punkti.

Robi senine, normiga võrreldes kesine, isiklik rekord 7497 punkti pärineb kahe aasta tagusest väga keerulistes ilmastikutingimustes tehtud võistluselt Ameerikas Texases, mis oli muide esimene 10-võistlus pärast väänatud ja mitte liiga hästi taastunud hüpekat (loe:hüppeliiges).

Kui hakkasin vaatama ja arvestama mitu 10-võistlust Robi üldse on meeste vahenditega teha saanud, siis selgus, et stardis on ta olnud viiel korral, neist üks kord (2014 NCAA) piirdus tõesti ainult starti minekuga, sest jalaviga toona rohkem ei võimaldanud.

Kolm võistlust on lõpuni tehtud võistlused, kuid neist ühel loeti kokku vaid üheksa ala tulemused, sest teibas tuli 0.

Ühel korral õnnestus võistlus lõpuni teha 2013 suvel Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusel, kus mõnusat võistlemist segas pompoon e kannika all olnud mädapaise, aga tulemus oli selline, mis tagas koha samal suvel toimunud Euroopa U23 meistrivõistlustele Tamperes.

Tamperes hästi alanud võistlus lõppes peale kolmandat ala kõrgushüppe soojenduskatsel väänatud hüppeliigesega. Kolmandat lõpuni tehtud võistlust, kus kirjas senine isiklik, juba mainisin.

Jalanõud valmis
Nüüd siis seisab ees kuues katse, 2016 aasta välishooaja esimene oma kooli staadionil toimuv võistlus. Eesmärgid, nagu öeldud, on sellel aastal kõrged. Seniseid tulemusi vaadates on tunne, et selle saavutamiseks tuleks astuda üle oma varju. Sisehooaeg näitas, et kui väga tahta, siis ei pruugi varjust välja pääsemine olla üldsegi mitte võimatu.

Kolmapäeval, siinse aja järgi kell 13.30 (+7 tundi Eestis) peaks stardijoonele asuma 18 sportlast. Meie omadest Robi kõrval ka Maicel, kelle jaoks see võistlus ei ole prioriteet, seega vaatab õunte pealt, kui pikalt ta kaasa teeb. Võistlejate hulgas võiks vabalt olla ka Markus Leemet, sest ka nende kooli esindus tuleb võistlema, aga Markus istub sedapuhku koos meiega pealtvaatajate alal. Viimastel võistlustel saadud vigastus tal sel hooajal enam kaasa tegemist ei võimalda.

Võistlusteks ettevalmistamisel on oluline hea hoovõtt. Hea hoo annab hea söök. Eile oli pannkoogi õhtu Eestist kaasa võetud kohupiimaga.

Esimese õhtu kohupiimakook kadus nagu kerisele. Midagi head peaks välja mõtlema võistlustele eelnevaks õhtuks samuti. Inspiratsiooni siin jagub. Julgen kinnitada, et poiste tuju on hea, ilm on ka hetkel ilus. Loodan, et püsib nii veel vähemalt kahel järgneval päeval.

Lõpetuseks meenus, et viimane 10-võistlus, kus ise kohal olin, oli õnnetu Tampere, 2013 aasta juulis. Samal võistlusel nägin viimati võistlemas ka Maicelit, kes tegi Tamperes ainult ühte ala, milleks oli kaugus. Kes oleks osanud siis arvata, et järgmine kohaloleku võimalus jõuab kätte alles 2 aasta ja 8 kuu pärast?? Siin me oleme! :)

2 comments:

  1. Tervitused Tartust! Oli väga mõnus ja soe tunne lugeda sissejuhatust. Finaali ootuses lähen ka nüüd pannkooke tegema...

    ReplyDelete
  2. Palju kooke, Janek! Meie läheme välja ümbrust kaema.

    ReplyDelete