Total Pageviews

Wednesday, June 8, 2016

Ameerika üliõpilaste meistrivõistlused (NCAA) Eugene'is 1. öö

Eugene staadion
Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis täna õhtul Eesti aja järgi kell 22.30 antakse Eugene staadionil, mis asub Oregoni osariigis Ameerikas, start esimestele 10-võistlejatele, et kaks päeva (meie järgi ööd) vältava võistluse käigus selgitada välja Ameerika üliõpilaste tähtsaimal võistlustel lõppeva hooaja parimad decathlistid.
 
Treener Petrose punt paremalt: Maicel Uibo, Robi, Petros Kyprianou, Devon Williams ja abitreener
24 sportlast on rivis, Georgia Ülikool on esindatud kolme 10-võistlejaga, kes seniste tulemuste põhjal on hooaja edetabelis kohtadel 2 - 4 punktidega vastavalt 2. Maicel Uibo 8315, 3. Devon Williams 8116 ja 4. Robi e Karl Robert Saluri 8108 punktiga.
Edetabeli esikohal on enne uut võistlust Lindon Victor Texase ülikoolist, kes edastas viimasel Kagu Konverentsi meistrivõistlusel meie poissi Maicelit kogudes sellise punktisummaga nagu 8446.
 
Georgia Ülikoolist on pääsenud NCAA-le kokku  20 sportlast. Kohale sõideti juba pühapäeval, sest sõit, isegi nende mõistes, oli pikk. Robi sõnul kestis see koos lendamiste ja bussisõitudega ühtekokku 12 tundi.
Võistlustel teeb kaasa veel kolmaski Eesti mitmevõistleja, tõsi mitte täna ja mitte mees. Grete Šadeiko võistles ennast 24 parima üliõpilasmitmevõistleja hulka naiste arvestuses ning alustab koos teiste 7-võistlejatega oma etteasteid reedel. Seega ootab ees hulk vähese unega öid.
 
Enne võistlust palju infot anda ei ole. Tundus, et mehed on valmis. Võistlusele eelnenud laager Floridas oli meeleolukas. Sellega, et 10-võistlejal on 10 häda, tuleb leppida. Midagi tõsist, sain aru, siiski ei ole ja võistlema minnakse parimate kavatsustega. "Tunne on suurepärane," ütles Robi ja lisas "nagu Soom on alati käskinud öelda"! ;)
 
Mina hakkan tulemusi jälgima SIIT ja kui vähegi jaksan, siis vahendan neid jooksvalt ka blogi külastajatele. Esimesel alal on Maicel asetatud kohe avastarti, Robi ja Devon on kolmandas ehk viimases jooksus.
 
 1. 100 MEETRIT
Maiceli hooaja parim aeg sel distantsil on 11.19, Robi sel hooajal joostud aeg 10.60 on täna startivatest meestest kiireim. Vaatame, kas see teadmine viib kuhugi!
Maicelil joostud ja joostud hästi, tulemus täna 11.16!!
Robi start peaks ka kohe olema. Tehtud!!!
Ma ei usu oma silmi! Uus isiklik - 10.52! See on Eesti läbi aegade 8. tulemus ja selle võistluse kiireim aeg.
Täiesti uskumatus hoos on aga Lindon Victor, kellel oli senine parim aeg 10.72,aga jooksis täna Robi järel välja aja 10.60!
Devon Williams  andis veidi tagasi, jooksis täna 10.78-ga, on jooksnud sel aastal kiiremini.
100m ajad
See esimene start viis küll igasugused une mõtted, adrenaliin lendas lakke ja tunnen, et võiksin püsida ärkvel hommikuni välja, aga eks paistab.

2. KAUGUS
Robi senine parimtulemus kauguses on 7.42. Maiceli isiklik on kauguses väga hea,sel hooajal hüpanud Robiga ühte auku. Usun, et kõige suuremaks üllatajaks võib jälle tõusta Grenadalt pärit sportlane Lindon Victor. Kauguses ta seni liiga pikki hüppeid pole näidanud, aga mees tundub olevat juba teist võistlust järjest sellises hoos, et kõik varasemad tulemused tuleb unustada ja olla valmis üllatusteks.
Üllatage mehed! Robi ja Maicel hüppavad teises, Devon esimeses grupis, kui see peaks kuidagigi oluline olema.
Esimene hüppering tehtud. Maicelil tulemus kirjas - 7.25, mis ka jääb, sest ülejäänud katsed ebaõnnestusid. :(
Robi esimene hüpe üle, teiselt katselt korjas üles 7.32. Kolmas katse, mis kindlasti polnud unistus, aga oli korralik ja isikule lähedal - 7.40 tugeva taganttuule toel.
Devon samuti esimene katse üle, teine katse õnnestus - 7.24, aga kolmas oli lausa SUPER! 7.67 Tuul normis ja puha!
Lindon Victor kah esimesel katsel veel üllatust ei pakkunud, aga teine katse korralik 7.34 ja see jääb.

Kümne esimese mehe punktid ja tulemused kahe ala järel said sellised:

Nende tulemuste põhjal edestab Robi oma isikliku rekordi graafikut 27 punktiga. Kuid isegi 7.32 hoiab veel isiklikku punktisummat plussi poolel. Kuigi punkte lugeda on vara, kaheksa ala alles ees, aga mis sa siin unetul öötunnil muud teed. Maiceli kaugus viis teda veidi tagasi, aga nüüd tuleb kuul. Häälestume uuele lainele, uutele ootustele.

3. KUULITÕUGE
Esimesed katsed tehtud! Meie meeste kuulid esimesel katselei lennanud. Maicel 14.27, Robi 13.89. Isiklikke arvestades on vaja uutel katsetel lisa. Ja lisa tuli. Maicelil viimasel katsel 14.36.

Robi sai oma viimasel katsel kirja 14.42, mis on cm vähem isiklikust, mis oli tõugatud 7-võistluse sees ja 13 cm rohkem kui oli senises isikliku rekordi graafikus. Selle katsega edestab isiklikku graafikut +35 silmaga.

Koolivend Devon tegi isikliku rekordi aga kohe esimesel katsel, tõugates 14.23. Mis ühe jaoks küll, see teisele napp.
Lindon Victor tõukas 15.62 esimesel katsel, aga temalt võib veel lisagi oodata. Igatahes on taas põnev ja põnevust on ju vaja, et mitte magama jääda. Lindonilt lisa ei tulnud, aga alavõidu võttis ta juba oma esimese katsega ja juhib kolme ala järel ka võistlust. Seis kuuli järel selline:

4. KÕRGUSHÜPE
Maiceli kord tõusta ja särada. Loodame, et tal täna kõik õnnestub ja isegi paremini. Robil oleks ka aeg särada. Oma isiklikku rekordgraafikut tehes jäi kõrguse tulemuseks kesine 1.85. Korra on hüpanud isegi 1.89, aga sees, mitte väljas. Saab näha, mis täna öösel juhtub. Devon ka liiga kõrgele hüppavate meeste hulka ei kuulu, isiklik 1.93. Lindonil 2.02 näiteks ja Zach Ziemekil 2.10 seevastu.

Robi laeks jäi täna 1.86. Ega sellega ei sära, aga hävimisest oma tulemuse tegemisel ka rääkida ei saa.
Devon sai üle 1.92. Lindon Victor 1.95 ja ei enam täna. Zach Ziemek jäi maha 2.01 peale.
Aga Uibo hüppab.... 2.07 ka kotis, järgmine alistamist vajav kõrgus on juba 2.10, kuid see ei alistu täna. Sellest piisas, et Robist enne viimast ala 38 punktiga mööda rebida.

1. Zach Ziemek 3479 punktiga
2. Lindon Victor 3434 punkti
3. Devon Williams 3360 punkti
Maicel hetkel 4. punktidega 3351
Robi 5. punkte 3313 +44 isiklikule rekordgraafikule.

5. 400 MEETRIT
Maicel on esimeses stardis. Robi, Devon, Lindon viimases e kolmandas.
Maiceli aeg 50.85 on kiirem kui kuu tagasi kagu konverentsil joostud aeg. Tubli! Punkte 4127.
Robi jooksis uue isikliku  400 meetris 10-võistluse sees, see on tänasest 48.12. Vägev!  Punkte päeva lõpuks ehk uue alguseks 4216 ja see on parem kui varem. 54+ varasemale isiklikule.
Teiste parimate punktid ja jooksuajad siin:

 
Enne meie tööpäeva algust ja nende öö algust sain Robilt kiire kommentaari ja esmalt selgituse. Nimelt võib ühel alal olla tagant tuul kuni 4m/s, kokku ei tohi olla tuuli üle 6, noomis Robi mind minu võhiklikkuse pärast. Parandasin teksti, kõik tulemused seni määruste pärased, mis ju ainult hea.

Tema enda kiire kokkuvõte esimesele võistluspäevale sai selline:
400 m oli elu kergeim, aga lõpusirgel tõmbas kõht nii krampi, et hingata ei saanud normaalselt. Õnneks ei olnud finišijoon enam kaugel. Kui tavaliselt jooksen „karu seljas“ ja on valus joosta, siis täna oli selles mõttes väga kerge jooks.
100 m kohta võiks öelda, et esimesed 50m oli kehv, järgmised 50 meetrit OK.
Sellele järgnenud kaugusele ei saanud lihtsalt pihta, juba hoojooks läks viltu. Lõpuks panin sammumärki 70 cm tagasi.
Kuulis samamoodi, ühtegi katset korralikult vormistada ei suutnud. Mulle ei meeldi sellist juttu ajada, aga seekord pole midagi teha. Tuleb olla aus ja tunnistada, et kui pihta ei saa, siis ei saa. See, et enam vähem tulemused lõpuks kirja sain, näitab, et vorm oleks tegelikult veel parem.
Päriselt ei saagi praegu aru, milles oli probleem, vahest on oma järelmõju veel sel 12 tunnisel sõidul.
Kõrguses läks kuni 1.86-ni ilusasti, siis enam mitte. 1.89 esimesel katsel lõin käega posti pikali, see lõi rütmi sassi ja sinna see lõppes."
Uueks päevaks tuleb koguda uut jõudu ja värskust ja minna endast taas parimat andma.  

3 comments:

  1. Kas Robi rekord 400 meetris polnud mitte 47.80?

    ReplyDelete
  2. Oli jah, aga mitte mitmevõistluse sees. 47.80 jooksis ta Kagu konverentsil, kui tegi üksikalasid. Kiire poiss, kas pole :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tõepoolest, vastupidav samuti :)

      Delete