Total Pageviews

Wednesday, August 10, 2016

Nädala pärast algab Robi ja Maiceli olümpia

Siin nad on, emotsioonidest laetud ja loodetavasti nädala pärast stardipakkudel täis lootust ja kirge!
Aitäh treener Petrosele selle meeleoluka pildi lisamise eest sotsiaalmeediasse. Nüüd blogis ka jäädvustatud. 
Ärevus kasvab. Vaikselt, aga kindlalt.

Pühapäeval, sünnipäeva järgses ühenduses Rioga ütles Robi ootamatult, et ta on oma eesmärgiga puusse pannud. Ma ei saanud aru, mis eesmärgiga ja miks puusse. Sain vastuse: "Eesmärgiks oli pääseda Riosse, siin ma nüüd olen, aga edasi?"
Robi Rios
Tuletasin meelde ja kontrollisin üle - eesmärk on ikkagi suurem. Jah, suur eesmärk ei olnud seotud veel Rioga. Rio pidi ju olema hüppelauaks, olümpiamängude kogemuse hankimise kohaks, seega on eesmärk peaaegu 100% täidetud, kui kogemusi ka õnnestub saada. Kindlasti ei tähenda kogemus lihtsalt kohalolu. Vaja on osaleda võistlusprotsessis maailma parimatega ja suuta see võistlus lõpuni vastu pidada.
 
See tähendab ennekõike õnne ja õnnestumisi - kas jalg võimaldab alustada ja lõpetada. Pühapäev oli seski mõttes pessimistlik, et esimene katse hüpata kaugust ei olnud paljulubav: "Hüppasin mingi 5 meetrit ja oli tunne, et kõõlused rebenevad," ütles Robi. "400 meetris jään praegu isegi Maicelile alla," oli järgmine tõdemus.
 
Maicel on lihtsalt tõesti elu vormis, mida Robi ise ju mitmel puhul kinnitanud on ja üks mis kindle - elamusi pakkuvaid tulemusi võiksime oodata seekord just temalt. Oleks, et poisil pea püsib selge ja suudaks end igal alal maksimaalselt realiseerida, küll siis oleks rõõmu!
 
Robi muutus ka rõõmsamaks, kui eile teatas, et täpselt kaks kuud tagasi hüppas viimati teivast ja jooksis tõkkeid. Nüüd jälle ja seekord tundub, et õnnestunult. 10-st alast on tänaseks läbi proovitud 9. Veel loetud päevad proovimiseks ja siis me näeme. Kui sellest seisust suudab lõpuni vastu pidada ja mingigi rahuldava tulemuse koguda, siis pole küll muud lisada, kui et tuleb käsilevõtta eesmärgi järgmine etapp.
 
Meie oleme omalt poolt heaks õnnestumiseks kõik teinud. Pitka sai lilled ja küünla, lubas omi kaugel kaitsta ja hoida. 
 
Lisaenergia Maicelile ja vahest veidi ka Robile sealt kõrval annab Maiceli ema kohalolek. Ema Raina asutas end varakult vabatahtlikuks ja nüüd on tal võimalik Rios oma hääl kähedaks karjuda! Olen ta üle väga rõõmus ja ootan pärast võistlust vahetuid emotsioone!
Maicel koos ema Rainaga


Olulisem info sai piltidesse ja ridadesse kirja. Ootan järgmist kolmapäeva lootuses 17. augustil alates 15.30-st kinnitada oma pilk ekraani külge ja nii väikeste pausidega kuni Eesti aja järgi 19. augusti varaste hommikutundideni välja. Meie mehi ja naisi, kellele pöialt hoida, on neil päevil tules palju!
 
Väga hea ülevaate meie sportlastest tegi ETV saates, mis oli eetris Olümpiamängude avamise eel. Järelvaadata saab siit http://etv.err.ee/v/spordisaated/saated/fb74fd86-5e4d-4625-b80d-917ea39552fd/teel-rio-olumpiale-eesti-eest , aga ainult loetud päevade jooksul.
Maiceli ja Robi lugu algab pärast 45ndat minutit, soovitan soojalt vaadata kogu saadet, oli huvitav. Robiga seoses olen märganud mitmeid ebatäpsusi, alates sünnipäevast ja selles saates näiteks senine parim tulemus, mis ei olnud ju juuniorite EM 8. koht. Juunioride MM-il saavutatud 5. koht Barcelonas oli mu meelest kõvem, aga see on ju pisiasi. Vaadake ja elage kaasa!
Edu kõigile!


No comments:

Post a Comment