Total Pageviews

Monday, August 1, 2016

Rios kohal

Eks ole uskumatu! Sain täna kõne poiste hommikusöögilauast, mis tõestas, et lõpuks ometi on ilmarändurid jõudnud Riosse.
 
Lõpuks ometi kirjutan seepärast, et nende reis algas seiklusrikkalt. Esimene väljalend hilines kolm tundi, esimene vahepeatus oli Miamis ja sinna nad oleks pidanud kõige esimese info kohaselt jääma vähemalt nädalaks, sest oma edasilennust jäid nad maha ja enne nädalat, öeldi, vabu pileteid pole. Seejuures oli öeldud ka, et hotellid on samuti kõik täis, nii et võtke vabalt. Hotelli nad siiski said ja mitte ainult - lohutuseks anti poiste käsutusse ka üks kabrioleti niru, nii et suvitamine suvituslinnas võis alata. 
 
Tundub, et poistel pold kavaski hetke maha magada ja võtsid joonelt suuna Key Westile ja jõudsid veel isegi Miami rannas logeleda, enne kui saabus info, et lend on leitud, mis juhtus õnneks varem kui lubatud nädala pärast. Nüüd on nad Rios. "Nad" all pean ma silmas Eesti koondise kümpimehi Maicelit ja Robi.
 
Tänasele hommikusöögi lauast saabunud kõnele järgnes trenn, mis tähendab, et suund ja siht on endised.
 
Kuidas ettevalmistused sujunud on, kuidas jalg on, on peamised küsimused, mis huvilisi huvitab. Robi püsib üsna kidakeelne ses osas. Tegeles Athensis hoopis oma motikate pargi täiendamisega, ostis endale veel ühe romu, mille plaanib samuti üles vuntsida.
Aga jala kohta on siiski ka üht-teist poetanud, näiteks 23. juuli Õhtulehele vahendas ta arsti sõnu, kes oli öelnud: "You heal like a champion!" , ehk siis maakeeli, et paranevat nagu tšempion.
 
Endisele treenerile Tõnu Kaukisele vastas aga nii enda kui Maiceli kohta nii: "Luu on põhimõtteliselt korras, sidemed jne ei lase kõike teha hetkel. Maicel näeb võimas välja! Kui pea selge püsib, võib midagi ilusat tulla!"
 
Täna saatis pildi pärast 400m jooksu, mis kinnitab, et allaandjaga tegu pole!
 
 
Vahendan taaskord Õhtulehte ja kirjutan siia tsitaadi, mis mulle meeldis. Robi ütles nii: "Olümpial olen stardipakkudel kindlasti. /.../ Ütlesin Maicelile, et kui peaksin olümpial 1500m jooksu läbima ja kümnevõistluse lõpetama, siis auringile kannab mind tema! Eugene´is jäi see ju tegemata..."
Oma hea kujutlusvõime juures juba kujutan seda pilti ette, aga samas loodan ikkagi, et kõik läheb hästi, mõlemad suudavad lõpuni teha, oma unistused realiseerida ja veel õnnelikemana oma valitud teed jätkata.
 
Emale poetas Robi, et loodab veel sel nädalal oma kiiruse kätte saada, prognoosid ja tunne on lubavad ja kui kõik läheb plaanikohaselt, saab järgmisel nädalal isegi hüppama hakata.
 
Enne seda, juba sel laupäeval, on ees veel üks tähtis sündmus - nimelt kui olümpia avamise peole läheb ta veel 22-aastasena, siis järgmisel hommikul ärgates on juba 23. Küll oleks soovinud, et oleks olnud võimalus talle "tagasi teha" ja tema sünnipäeva hommikul teda koogiga üllatada nagu meie kodus traditsiooniks on, aga ehk teevad seda seekord teised, need, kes on lähemal, need, kes on kõrval.
Athensist saadeti ta teele igatahes väga armsate koogikestega. Nii hea on teada, et ta on leidnud endale sealpool lompi toreda pere, kes hoolivad ja armastavad meie väikest konna sama palju kui meie siin kodus.
Sinu sünnipäeva nädal on alanud ja ma tean, et kingitustest parima oled sa ise endale välja võidelnud, sest Olümpial osalemisest suurimat kinki poleks saanud keegi teine sulle teha! Olgu see sünnipäev meeldejääv!
 

1 comment:

  1. Ilus lugemine ning minu pöidlad on pihus, fännipael samuti ümber randme krutitud! 😊

    ReplyDelete