Total Pageviews

Thursday, June 8, 2017

Teise päeva sündmused NCAA-l Eugene's

Kell on meie aja järgi 20.00, seal pool ookeani 10 hommikul ja mehed soojendusringidel. Ilm ei ole täna kiita. Eile oli soe ja pilves, täna külm ja vihmane, sooja oli hommikul 10 kraadi umber lugesin Georgia atleetide Twitterist. Pilt võistluspaigal tund enne algust oli selline:

Tingimused on osalejatele võrdsed, see on selge, aga kui palju mõjutab see tänaseid sooritusi, näeme juba vähem kui poole tunni pärast.

Eilsetele magajatale tuletame meelde, et nii Robi kui ka Markus kinkisid meile ilusa võistlusöö. Robi lõpetas esimese päeva 4247 punktiga, edestades isikliku rekordi graafikut 85 silmaga.
Markus kogus eile 4150 punkti ja oli sellega 36 punkti parem oma senise parima 10-võistluse tulemuse graafikust. Markuse senine parim tulemus on mäletatavasti 7720 ja Robil 8108.

Mida on oodata? Vaatamata kehvadele ilmaoludele, ootaks ikka parimat. Näiteks, et Robi suudaks joosta 110 tõkkeid paremini kui rekordgraafikus joostud 15.09. Isiklik on ju 15.06. Et ketas lendaks vähemalt 43.80, mis on senine tipptulemus, et teivas aitaks kõrgele lennata, et oda tuule alla saaks, ega maanduks enne kui 60m joon käes ja et pärast kõike seda jätkuks veel võhma kiireks jooksuks.

Markuselt tahaks kõike sama. Ennekõike, et sünniks mõni isiklik või siis teeks vähemalt oma ära, mis tähendaks 14,90 tõketes, 35- 36 meetrist kettakaart, 4.50 teibas, 59 ja vahest enamgi odas ja kiireid jalgu pikal maal.

110 Meetrit tõkkeid
Ülekandega on algust tehtud.  Markus jookseb kolmandas, Robi neljandas jooksus, kokku on kuus starti. Favoriit sel alal on Robi koolivend Devon Williams.

Markus jooksis, algus oli väga hea, aga poole maa peal justkui vajus veidi ära. Aeg täna 15.06.

Nüüd Robi kord. Jookseb esimesel rajal. Alustas ilusti, lugesin tõkkeid mõttes kaasa: üks, kaks, kolm... ja siis ehmatasin. Üks mees kukus 9. tõkkel. See ei olnud Robi, aga mees lendas uperkuuti ja sellega oli ka Robi kaadrist väljas. Jooksis ikkagi lõpuni, aga aeg ainult 15.55. Kahju. Kukkuja Walker lõpetas samuti, kuid temagi aeg oli ainult 17.27.
Kata filmis selle jooksu.

Robil koos 5031 punkti ja vaatamata koperdamistele, edestab oma isiklikku ikka veel 30 punktiga.
Markusel punkte nüüd 4992. Andis samuti veidi tagasi, aga ikka veel graafikust ees +18 punktiga.

KETTAHEIDE
Tänane kettaheide kõlab pilti vaadates nagu meeleheide. Kohtunikud on pikkades soojades riietes, heitjad koorivad end lahti, et koolide logod ja võistlejanumbrid ikka ilusasti näha oleks.
Robi heitis oma isiklikku graafikut tehes 43.80, Markus 35.89.
Tänased heited on tulekul.
Robi esimene katse ainult 34.49. Kas enamat üritabki, selgub teises heitevoorus. Tõkked, tundub, ei läinud mitte lihtsalt halvasti, vaid tõid kaasa miski tõsisema jama. Varsti oleme targemad.
Jah, Robi nikastas põlve ja ekraanilt oli näha, et pakkis oma asjad kettaheite sektoris juba kokku.

Markus jätkab. Ega seal täna lihtne ei ole - kohtunikud on korralikult sissepakitud. Sportlased käivad suured rätikud kaasas, et kuivatada ketast ja heitesusside taldu, aga kettad lendavad. Markuse oma lendas teises heitevoorus kohe üsna esimesena, aga kahjuks napilt sektorist välja. Ootame uut sooritust. Pöidlad pihku.
Markus läheb teisele katsele nüüd oma saunalinaga, kuivatab tallad ära, astub ringi, keerutab ja saadab ketta karjatuse saatel lendu. Ja see lendab tema jaoks hästi - 37.69! uus isiklik kui ma ei eksi. Miks ma peaks :). Kolmas katse jäi veidi lühmaks - 37.32.

7 ala järel Markusel koos 5610 punkti, edestab isiklikku rekordigraafikut 54 punktiga nüüd.

Devon Williams, sai oma pikima kettakaare kolmandal katsel - 40.72, millest enam Lindon Victori 53.31 kõrval liidripositsiooni säilitamiseks ei piisanud.

TEIVASHÜPE
Tea, kas seda enam jaksangi vaadata. Markuselt ootan jätkuvalt head esinemist, aga uni tuleb peale. Robi tegeleb põlveraviga. Ütles, et ei midagi liiga hullu, aga siiski piisav kahju seekordse võistluse katkestamiseks. Kolmas kord NCAA-l 10 võistust teha ja kolmas kord viga saanuna lahkuda. Tõsi, esimene kord oli viga juba enne. Aga vaatame, mida teeb Markus.

See ei ole võimalik!
Ometi tuleb tõde tunnistada, et teivashüppega lõppes võistlus ka Markuse jaoks, sest algkõrgus 4.11 jäi täna alistamata.
KURB, KURB!
Võistluste liider Lindon Victor hüppab täna 4.61, Devon 4.71.

ODAVISE
Ohhooo, Markus proovib kõigele vaatamata oma võimeid veel ka odas, mis lendab esimesel katsel 54.58. Oleks see nüüd korralik võistlus, siis ootaks meetreid juurde, aga neid täna ei anta talle, sest ülejäänud katsed mõõtmisele ei kuulu.
Lindon Victor saab oda lendama, alavõidu toob 67.24 pikkune odakaar. Devoni oda puutub maad 10 meetrit varem ehk 57.04.

1500 MEETRIT
Tundub, et selle maa läbimiseks liidritel enam head võhmapolnud. Need, kes joosta jaksasid, ei olnud jälle liidrid. Alavõidu võttis Joel Delgado Oregoni ülikolist ajaga 4.14,43, aga mitte see ei olnud oluline.
Oluline oli hoopis see, et Lindon oli oma eelneva edumaa kasvatnud nii suureks, et võidu kindlustamiseks piisas isegi ajast 4.55,71.
Devon Williams läbis distantsi tiba kiiremini - 4.46,11. Imet oleks pidanud tegema rajal Lindoni püüdmiseks, aga seda ime täna ei juhtunud.

1. Lindon Victor võitis võistluse 8390 punktiga
2. Devon Williams oli teine punktidega 8181
3. Luca Wieland 8146
4. Steven Bastien 8015

Rohkem 8000 punkti ületajaid ei olnud.
24-st alustanust katkestasid neli, nende seas ka meie mehed. Selliselt lopes seekordne hästi alanud võistlus neile.

 

No comments:

Post a Comment