Total Pageviews

Saturday, January 20, 2018

Neli eestlast ühel ookeanitagusel võistlusel

Jah, just seda ma märkasin - neli eestlast võistlustules, kõik mitmevõistlejad, aga seekord neist kaks mitmevõistlejana, teised niisama proovimas ala ja teist. Huvitav, kes? Kas pildil olevad mehed? Peaaegu.
Maicel Uibo, Karel Tilga, Petros Kyprianou, Johanne Erm, Robi.
See pilt on kopeeritud Petrose sotsiaalmeediakontolt, kus on reas tema poolt treenitud, treenitavad ja tuleviku treenitav eestlane. Clemsoni Ülikoolis Lõuna-Carolinas võistlevad sel nädalavahetustel meestest kolm, mis tähendab peaaegu kõiki va Karel Tilga. 7-võistlust teeb Maicel, Johannes ja Robi testivad järgmiseks nädalavahetuseks niisama oma valmisolekut. Vahest ikka pingutavad ja ponnistavad päriselt, aga siiski on neil esimene tõsisem sisehooaja mitmevõistlus ees järgmisel nädalavahetusel. 
Neljanda eestlasena teeb 7-võistluses kaasa hoopis sõber Markus Leemet.
 
Reedel algas rabelemine pihta.
Johannes ja Robi hüppasid kaugust nii Harju keskmisel tasemel. Mõlemad said kirja kolmest katsest kaks. Robi pikimaks hüppeks mõõdeti 7.05. Johannesel 6.90.
Kuuli tõukasid ka. Robil oli kahest katsest pikim kuulilend 13.19. Johannesel mõõdeti ära kõik kolm tõuget, aga kolme peale ei tulnud kah seekord enam kui 13.01.
Ma ei tea, kuidas Johannes oma sooritusi kommenteeriks, aga Robi ütles, et tervis kehv, kops valus, laupäeval ei osale. Tuleb loota, et nädalapärast probleemid unustatud ja kõik sujub.
Laupäeval on Robi ja Johannes üles antud teivashüppes, aga nagu öeldud, siis tõenäoliselt võib teiba küljes rippumas vaid Johannest.
 
Robist ja Johannesest oli seekord põnevam jälgida Markuse ja Maiceli esinemist. Küsimus nr 1, kas Maicel saab mõõnast üle. Teine küsimus, mis seisus on Markus.
 
Seitsmevõistlus algab 60m jooksuga. Mõlemad mehed stardis ja läks!
Markus lõpetab teisena, aeg 7.14. Maiceli aeg 7.31. markusest kiirem oli Tim Duckworth ajaga 6.90.
 
Algus tehtud. Kaugus.
Markuse pikimaks katseks mõõdeti 6.83.
Maicel kate esimest katset kirja ei saa, aga kolmandal hüppab tulemuse ära - 7.23. Temast rohkem hüppab juba nimetatud Tim, kes lendab koguni 7.78 meetri kaugusele.
 
Kuulitõuge.
Huvitav ala, kus pealtvaatajad kipuvad sagely paremini teadma, kuidas Maicel kuuli lendu saatma peaks kui mees ise. Pilti ma muidugi ei näe, aga sellest saan siiski pildi, et kõik tema seekordsed katsed kuulusid mõõtmisele, neist pikim oligi päeva pikim - 13.94!!
Markuse kuul lendas 12.62 meetrit.  Tim tõukas kuuli 13.09.
 
Kõrgushüpe.
Jah, see ala annab aimu sellest, et Maicel on oma alanud hooaja esimesel võistlusel üsna heas hoos. Vähemalt kõrgus on endiselt jalas ja kui ma nüüd ei kesi, mida aeg-ajalt ikkagi juhtub, siis hüppas ta oma sisehooja parima kõrgushüppe - 2.15!!
Temast kõrgemale ei hüpanud keegi. Tim ületas 2.12 ja Markus 1.85.
Esimene päev kotis. Maicel liigub 6000 punkti ja veidi peale graafikus.
 
Teine päev.
60m tõkkeid.
Maicel on nobedam, lõpetab ajaga 8.37, Markuse ajaks 8.58. Pole paha. Maicelist kiirem on ainult Tim, kes jookseb tõketest üle ja ületab finiši 8.10-ga.
 
Teivashüpe
Jälle Maiceli ala või vaatame, kuidas näkkab.
Vaadatud! Maiceli ala jah. Viimaseks ületatud kõrguseks teiba abil jääb 5.20. Äge oleks olnud, kui oleks 5.30 ka kätte saanud, aga seekord mitte.
Temast kõrgemale keegi ei suutnud. Tim piirdus 5 meetriga ja ohh õnnetust - Markus sai nulli.
Robi ütles, et Markus pole teivast enam hüpata saanud, see ala hetkel koost lagunenud. Ju on oma mõju liigesest välja käival õlal, arvan mina eemalt, kes ma lähematest asjadest hetkelmidagi ei tea. Ainult seda tean ja näen, et Markus on mängust väljas. Maicel jätkab - sihiks 6000 ja veidi peale.
 
1000 meetrit.
Oh sa!  Maicel jookseb väga hästi! Aeg 20.40,95, punkte seitsme alaga koos 6039. Ainult viis punkti vähem oma isiklikust. Vägev värk!
Tim jookseb tublisti aeglasemalt - 2.57.08, aga kogub punkte seitsme alaga kokku veidi enam kui Maicel - 6071.
 
Nüüd on see tehtud. Tundub, et Marta võib osta Birminghami Euroopa sisehooaja meistrivõistlustele piletid ära. :)

Neil, kel kõht tühi, võiks vahelduseks oma sõnu süüa. Maiceli koha pealt kohe kindlasti. Mina usun sellesse mehesse ja julgen öelda, et maha kanda on teda veel liiga vara. Ootame ja vaatame. Teistele hoian samuti kõvasti pöialt, et saaks lõbusam. Olen täitsa rahul.

Karl Rinaldo Postimehest kirjutas ilusa kokkuvõtte võistlusest ja Uibo mõtetetst. Loodan, et see on kõigile loetav.

Kui ookeanitagune aeg edasi tiksub ja Johannesel teivas pihku antakse, siis fikseerin kindlasti ka tema tulemuse siia.

Tehtud!
Meeste teivashüppes Robi starti ei läinud. Johannes Erm oli rivis ja hüppas hästi. 4.45 üle esimesel katsel. Rohkem küll mitte, aga kui ma õigesti aru saan ja arusaadavad allikad usaldusväärsed juhtuvad olema, siis on see tema sisehooaja uus tippmark. Seega palju õnne, Johannes! Jääme ootama tegusid järgmisel nädalavahetusel! 

No comments:

Post a Comment